Política 20/05/2019

El PSIB promet convertir l'antiga presó de Palma en un centre de creació cultural

El candidat socialista a la batlia de Ciutat, José Hila, ha explicat que s'hi instal·larà una residència per a creadors, investigadors i estudiants

K. O.
2 min
Primera passa per fer un centre de creació a l’antiga presó de Palma

PalmaEl candidat del PSIB-PSOE a la batlia de Palma, José Hila, ha promès aquest dilluns que si el seu partit governa després de les eleccions del 26 de maig, convertirà l'antiga presó en un centre de creació cultural perquè els artistes tinguin un espai per desenvolupar el seu treball. El candidat ha detallat que també s'hi instal·larà una residència per a creadors, investigadors i estudiants. A més, els artistes tindran el suport de PalmaActiva "per poder guanyar-se la vida amb el seu treball, perquè no han de fer feina gratuïtament".

Hila també ha assenyalat que es construirà un parc de 100.000 metres quadrats davant la presó, una escoleta i pisos per convertir la zona en un nou nucli de la ciutat que "donarà vida al barri". A més, ha assenyalat que el seu partit desenvoluparà a l'àrea del Nou Llevant un 'talent house', o sigui, un espai on podran residir investigadors, que inclourà sales de conferències i espais de treball. José Hila ha explicat que la iniciativa ja existeix a sant Sebastià i ha donat "bons resultats". D'altra banda, la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha concretat que les propostes culturals i d'innovació del partit aposten per impulsar una llei d'indústries culturals per fomentar la creació i el sector. En aquest sentit, ha precisat que el teatre Principal apostarà per la "creació d'aquí", amb artistes i producció de l'illa.

En altres propostes presentades, els socialistes volen reconvertir la Misericòrdia en un centre d'art contemporani internacional i el sindicat de Felanitx en un centre d'art plàstic internacional de la mà del pintor Miquel Barceló. Cladera també ha detallat que farà un pla per als equipaments culturals municipals i que impulsarà una llei de ciència per afavorir la carrera investigadora i crear una agència investigadora i d'innovació.

D'altra banda, la candidata del PSIB al Parlament europeu, Alícia Homs, ha indicat que dotaran amb un major pressupost les beques d'Erasmus per garantir "igualtat d'oportunitats" als joves, perquè no depenguin del sou dels seus pares. També oferiran una primera experiència laboral en diferents països d'Europa per "generar enriquiment cultural".

stats