Política 19/10/2018

El PSIB considera que els nous pressupostos ja aporten més recursos per Balears

Tot i que encara no s'han detallat les inversions territorials, els socialistes creuen que donen suport a polítiques iniciades pel Govern balear

Carles Tudurí
1 min
Pere Joan Pons i Francesc Antich, a la seu del PSIB.

PalmaEl senador socialista Francesc Antich i el diputat al Congrés Pere Joan Pons han mostrat aquest divendres la seva satisfacció pel projecte de pressupostos generals que està negociant el govern de Pedro Sánchez i han destacat que suposa "molts de doblers" per les Illes tot i que encara no s'han detallat les inversions territorials. Els socialistes balears consideren que aquests pressupostos donen suport a mesures impulsades per l'executiu de les Illes mitjançant una aposta per les beques, l'habitatge i altres iniciatives socials.

Pons ha destacat que el projecte suposa un punt d'inflexió sobre els darrers sis anys, ja que s'incrementen les partides per dur a terme mesures com l'eliminació del copagament farmacèutic, la recuperació de la sanitat universal o l'actualització de les pensions. També ha recordat que aquests pressupostos es negociaran de forma paral·lela amb el REB.

Per la seva banda, Antich ha comentat que amb aquests pressupostos es retornen drets als ciutadans després d'anys de moltes dificultats i que consoliden el creixement. "Consideram que donen resposta a qui més ha sofert les conseqüències de la crisi", ha afegit.

Els dos socialistes han demanat a l'oposició a les Illes que contribueixin en l'elaboració dels comptes estatals oferint propostes i alternatives viables que siguin beneficioses per Balears.

stats