Política 19/06/2019

El PSIB no renuncia a assolir un acord amb MÉS

Els socialistes consideren gairebé tancat el pacte amb Podem

Maria Llull
1 min
Elportaveu del PSIB, Iago Negueruela

PalmaEl PSIB no renuncia a arribar a un acord de govern amb MÉS i espera desencallar la situació les properes hores. Els socialistes han fet una nova oferta als ecosobiranistes, que a hores d'ara encara l'estan estudiant, i confien que el nou pacte d'esquerres es faci realitat abans de la constitució del Parlament, aquest dijous.

"MÉS haurà de reflexionar com vol executar les polítiques que hem pactat", ha comentat el portaveu del PSIB, Iago Negueruela, que ha indicat que el pacte està "pràcticament tancat amb Podem". "Ara treballam per incorporar MÉS a les polítiques que hem acordat", ha afegit.

Negueruela ha subratllat que el PSIB treballa perquè formin part del Govern "tots els partits que han dit que volen participar-hi". "Mai hem exclòs cap partit que volgués estar a l'Wxecutiu", ha dit.

Pel que fa a la presidència del Parlament, que s'haurà de votar en menys de vint-i-quatre hores, el portaveu socialista ha indicat que aquest càrrec unipersonal s'haurà de determinar dins un "pacte global", encara que el PSIB "té persones preparades per a qualsevol lloc".

Malgrat que l'acord amb Podem és gairebé un fet, Negueruela ha repetit que els socialistes volen "tancar un Govern a tres", també amb MÉS.

A la pregunta de si el PSIB negocia el suport d'El Pi, el portaveu ha contestat que el partit treballa en aquests moments "amb les forces que han dit que volen entrar en el Govern i amb les que no, però que volen una majoria progressista".

stats