Política 01/09/2018

El PSIB demana als ajuntaments que anul·lin les distincions a franquistes

Els socialistes presentaran mocions per agilitar el compliment de la Llei de memòria democràtica

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de la socialista Silvia Cano durant un discurs polític.

PalmaEl PSIB presentarà mocions a tots els ajuntaments de les Balears per agilitar el compliment de la Llei de memòria democràtica, en les quals demana que en el termini màxim de sis mesos s'anul·lin totes les distincions, nomenaments i títols honorífics concedits a franquistes.

En concret, la iniciativa dels socialistes exigeix la supressió dels reconeixements institucionals a "persones que van participar en el bàndol colpista o activament en la repressió durant la Guerra Civil i la dictadura franquista".

El PSIB ha informat que en la moció també sol·licita la retirada imminent dels símbols al·lusius a la dictadura, tal com estableix la Llei de memòria democràtica, que va aprovar el Parlament balear.

La responsable socialista d'Igualtat i Memòria Democràtica, Sílvia Cano, ha declarat que "és el moment de continuar fent passes cap a la reparació i la memòria".

La diputada ha indicat la necessitat d'aprofundir en aquestes polítiques "després d'anys de paràlisi absoluta amb els governs del Partit Popular".

stats