Política 29/10/2018

El PSIB, sobre les acusacions d'errades a la gestió de la torrentada: "El PP ja tardava a atacar"

El portaveu socialista Andreu Alcover reconeix que "degueren quedar telefonades sense atendre" per la manca de personal a l'112

M.ll.
1 min
El portaveu socialista, Andreu Alcover, reconeix que quedaren trucades sense atendre a l'112.

PalmaEl portaveu del PSIB, Andreu Alcover, qualifica de "ràpida i eficaç" la reacció del Govern després de la tràgica torrentada al Llevant de Mallorca del passat 9 d'octubre, malgrat les acusacions del Partit Popular de manca de transparència en la gestió dels serveis d'emergència durant les hores de pluja. "El PP ja tardava a atacar", ha dit, malgrat que ha reconegut que "degueren quedar telefonades sense atendre a causa de la manca de personal a l'112. "El retorn de retallades de l'anterior legislatura s'ha fet quan s'ha pogut", ha assenyalat. "La sanitat, l'educació i el benestar social han estat els sectors prioritaris".

Alcover ha destacat que les ajudes econòmiques estan arribant aviat. "Ja s'ha repartit més d'un milió d'euros entre 750 persones. El Govern ha estat al costat de la gent que ha patit", ha indicat. "No entenc els atacs del PP després que Cladera hagi comparegut en seu parlamentària. La gestió ha estat correcta i eficaç, encara que caldrà analitzar-la bé per millorar i minimitzar l'impacte de catàstrofes futures", ha comentat Alcover.

Gratuïtat de Son Espases i Can Misses

Sobre la gratuïtat dels pàrquings dels hospitals de Son Espases i Can Misses, Alcover s'ha felicitat perquè "el Govern ha complert un altre dels Acords pel Canvi, i ja són molts". El portaveu socialista també ha fet referència als pressuposts del 2019, aprovats pel Consell de Govern, que "han aconseguit incrementar la despesa mantenint el dèficit", encara que l'acord previst incloïa un dèficit del 0,3% que s'haurà de rebaixar al 0,1% per igualar les Balears amb la resta de les comunitats autònomes.

stats