Política 13/03/2018

PSIB, Més i Podem carreguen contra Rajoy per recórrer la devolució dels pagaments en negre del PP

Dues sentències judicials i la Sindicatura de Comptes demanen al Partit Popular que torni 153.000 euros de les subvencions electorals de 2007

Sabrina Vidal
2 min
PSIB i Podem carreguen contra Rajoy per recórrer la devolució dels pagaments en negre del PP

PalmaEl portaveu del grup parlamentari socialista, Andreu Alcover, s’ha mostrat “preocupat per l’actitud del PP davant els temes de corrupció”. Ho ha dit després de conèixer que els populars d'àmbit estatal, liderats per Mariano Rajoy, han recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) la petició de retorn dels 153.000 euros que s’estima que es varen pagar en negre durant la campanya electoral autonòmica de 2007.

Per la seva banda, el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha titllat el PP “d’organització criminal” pel mateix motiu. “Són una màfia i esperam que no tornin a gestionar mai els doblers de tothom”, ha dit referint-se a la intenció del partit de recórrer per no tornar els doblers que Justícia i Govern els reclamen. “Rajoy encara defensa l’actuació de Matas, aspiren a continuar robant”, ha afegit.

El portaveu de Més per Mallorca, David Abril, ha recordat que el Govern va fer la feina "en consonància" amb dues sentències on ja hi ha un reconeixement judicial de delicte. "És vergonyós que el Partit Popular del senyor Rajoy i del senyor Company, no només no demani disculpes davant les sentències condemnatòries, sinó que a més desaprofitin el requeriment del Govern per netejar la seva imatge", ha afegit.

Dues sentències judicials i també la Sindicatura de Comptes dictaminaren que durant la campanya electoral de 2007 el Partit Popular es va finançar amb una caixa B per un valor de 153.000 euros, que ara es demana que es retornin. D’altra banda, hi ha un informe del Consell Consultiu que, malgrat que dictamina el mateix, estipula una quantia menor de retorn, ja que només hi inclou les eleccions autonòmiques i no les locals.

stats