Política 15/01/2019

L'absència d'Armengol impedeix al Pi demanar pels treballadors d'IB3 en el ple del Parlament

El PSIB i el PP han protagonitzat un enfrontament per la situació laboral dels treballadors de l'ens públic

Maria Llull
2 min
Els treballadors d'IB3 han protestat en el ple del Parlament d'aquest dimarts.

PalmaEl portaveu del Pi, Jaume Font, no ha pogut demanar en el ple d'aquest dimarts per la situació dels treballadors d'IB3 a causa de l'absència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, que no ha acudit a la sessió per indisposició.

"Si hi hagués un acord de tots els portaveus, hauria estat possible que contestàs un altre conseller", ha dit Font als passadissos del Parlament. El portaveu del Pi ha reconegut que els polítics "s'han equivocat" en aquesta qüestió. "Hem d'avançar per rectificar i no valen excuses jurídiques", ha dit. "Si un contracte té problemes, quan en fas un de nou saps què has de fer", ha afegit. Font ha estat prou contundent i ha afirmat que "fa beneit que no es puguin complir uns mínims laborals en una subcontracta dins casa teva".

Font ha recordat que "quan es va nomenar Andreu Manresa" com a director de l'ens públic, es va dir "que es faria un concurs per internalitzar una part important dels informatius". A més, el portaveu del Pi ha criticat que aquest és un tema recurrent "quan s'acosten les eleccions".

Els treballadors d'IB3 han protestat als passadissos del Parlament i han reclamat als partits solucions definitives a la manca de qualitat dels seus llocs de feina i el reiterat incompliment de les condicions laborals recollides en els seus contractes.

Els treballadors han estat convocats a la vaga dimecres i dijous per exigir una millora de les condicions laborals i la internalització dels serveis informatius. El representant dels treballadors, Luis Mendiola, ha manifestat que les negociacions amb l'empresa adjudicatària "no avancen" i ha assegurat que les protestes continuaran a quatre mesos de les eleccions.

MÉS reconeix manca de celeritat

El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Gallardo, ha fet autocrítica i ha reconegut que el Govern del Pacte "no ha tingut la celeritat que tocava" per solucionar la problemàtica dels treballadors d'IB3. "Les reivindicacions dels treballadors són justes", ha dit Gallardo, qui també ha destacat que "per primera vegada en anys, l'ens públic té una direcció independent del poder polític".

El PSIB i el PP s'enfronten pels treballadors d'IB3

El ple també ha estat l'escenari de l'enfrontament entre PSIB i PP per la situació dels treballadors d'IB3, que han acudit a la sessió vestits de negre, en senyal de protesta.

A una pregunta del diputat popular, Santiago Tadeo, sobre els treballadors de l'ens autonòmic, el conseller de Treball, Iago Negueruela, ha acusat el PP de defensar "un model de retallades i acomiadaments". "Vostès varen retallar salaris a tots els treballadors públics, i el senyor Company va ser el responsable de més de 70 acomiadaments de treballadors d'empreses públiques", ha dit Negueruela amb vehemència.

Tadeo ha replicat que el que volen els treballadors d'IB3 "són solucions, no les crítiques del passat". Però aquí s'ha tornat a trobar amb una rèplica encesa del conseller socialista, que li ha reclamat que aclareixi si el que vol el PP "és acabar amb les televisions autonòmiques", en referència al pacte dels populars amb Vox a Andalusia, el qual amenaça els treballadors de Canal Sur.

Per la seva part, el líder del PP, Gabriel Company, ha donat el seu suport als treballadors de l'ens públic, encara que no ha volgut explicar quin és el model que proposa el seu partit. "El model el presentarem amb el programa electoral".

stats