Política 09/09/2019

El PSIB diu que el PP crea "alarmisme social" sobre la situació econòmica balear

Tot i acceptar que falten 177 milions del finançament, la portaveu parlamentària de la formació, Sílvia Cano, ha dit que "els fets avalen la nostra bona gestió"

K. O.
2 min
La portaveu parlamentària Silvia Cano

PalmaLa portaveu parlamentària del PSIB, Sílvia Cano, ha carregat aquest dilluns contra el PP perquè, segons ha dit, ha començat la legislatura "creant alarmisme social" sobre la situació econòmica balear. Tot i acceptar que falten 177 milions del finançament, Cano ha reivindicat que "els fets avalen la nostra gestió", i ha destacat que durant la passada legislatura "es va complir" amb el dèficit, "hem creat ocupació i millorat les condicions laborals de sectors com l'hostaleria". A més, segons ha considerat, les Balears han experimentat un creixement econòmic "robust".

Cano també ha recordat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, vulgui comparèixer voluntàriament per debatre sobre els doblers del sistema de finançament que falten i "per cercar solucions". Així mateix, la portaveu ha assegurat que Biel Company ha de tenir molt clar que l'actual overn progressista no farà retallades, i ha criticat que varen ser els governs del PP els que varen retallar "fins i tot durant els temps de bonança", ha apuntat Cano.

De moment, la Comissió Executiva del PSIB ha exigit a l'Estat que s'habilitin els "mecanismes jurídics necessaris" per desbloquejar de manera "immediata" la transferència a les Balears dels 177 milions d'euros corresponents al sistema de finançament del 2019. Dissabte Francina Armengol es va reunir amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a Formentera, on varen parlar de la millora dels mecanismes de finançament autonòmic i l'exigència al govern de l'Estat perquè cerqui la fórmula que calgui per pagar a les comunitats autònomes els fons que els corresponen. Sobre això, el líder popular, Biel Company, ha dit aquest dilluns que és un acte de "covardia" i que només respon al "gabinet de propaganda de la senyora Armengol" per amagar la seva absència.

El popular també ha tornat a criticar que Armengol vulgui "evitar" i "retardar" per donar explicacions sobre les "retallades progressistes" pel forat de 500 milions d'euros que té el Govern. "Ningú no es creu que no s'hagin de fer retallades, però on les faran?", s'ha demanat Company. Des de Ciutadans, la diputada Patricia Guasp, ha explicat que també demanaran sobre el tema i que exigiran una auditoria econòmica "per saber on es destinen els doblers i evitar malbarataments".

stats