Política 20/06/2019

El PSIB presenta a MÉS i Podem una proposta d'organigrama per governar al Consell de Mallorca

Els dos partits d'esquerres estudiaran durant el cap de setmana l'oferta dels socialistes

Kike Oñate
1 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaLes negociacions al Consell de Mallorca avancen a poc a poc. El PSIB ha presentat aquest dijous migdia la primera proposta d'organigrama a MÉS i Podem per formar un nou govern, però fonts properes a les negociacions asseguren que s'estudiarà durant el cap de setmana per presentar una contraproposta quan es tornin a reunir, preferiblement a principi de la setmana que ve. A més, segons les fonts consultades, l'acord programàtic encara no està completament tancat perquè falten alguns matisos en la redacció del text.

De moment, les tres formacions ja han consensuat qüestions tan fonamentals com reduir determinats projectes del Pla de carreteres, aspectes relacionats amb cultura, serveis socials, el Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT) i el Pla Territorial de Mallorca. Altrament, d'acord amb fonts properes a les negociacions, és possible que s'hagin de reestructurar les àrees de la institució insular, perquè durant aquesta legislatura s'assumiran noves competències, com és el cas de l'ordenació turística i mobilitat.

Les llargues negociacions 'in extremis' per arribar a un preacord de govern que permetrà reeditar el pacte aquesta legislatura i que l'assemblea de MÉS per Mallorca hagués de votar sobre si entrava o no dins del futur Govern han condicionat la reunió d'aquest dijous sobre el Consell de Mallorca. A més, cal tenir present que aquesta és la darrera institució i les formacions tenen més temps per negociar.

stats