Política 25/09/2019

El PSIB, MÉS i Podem insten el Parlament a declarar l'estat d'emergència climàtica a les Balears

La Comissió de Medi Ambient ha aprovat la proposició no de llei en la qual també demanaven que la Cambra prioritzàs mesures per lluitar contra el canvi climàtic

K. O.
1 min
Creix el risc d’incendis
 I desertització a les Illes

PalmaLa Comissió de Medi Ambient i Territori del Parlament balear ha aprovat la Proposició No de Llei (PNL) del PSIB, MÉS i Podem perquè el Parlament declari l'emergència climàtica a les Illes Balears. A la petició, que han aprovat, també demanaven que la Cambra prioritzàs mesures per lluitar contra el canvi climàtic i que donàs suport a la vaga mundial pel clima d’aquest divendres.

El diputat del Grup Parlamentari Socialista, Joan Ferrer, ha explicat que aquesta iniciativa té l’origen en les reivindicacions d’associacions, sobretot de joves com Greta Thunberg, que demanen un canvi d’actitud envers el canvi climàtic. "Volem fer d’altaveu dels que demanen un canvi de paradigma i un canvi d’actitud per part dels governants", ha dit Ferrer.

Des d'Unides Podem, el diputat Pablo Jiménez ha afirmat que és imprescindible "insistir a recordar quins són els responsables que ens han fet arribar fins aquí", i s'ha referit als "grans gegants en l'ombra" i "grans conglomerats financers". El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha recordat que aquesta iniciativa dona continuïtat a totes les accions duites a terme durant la passada legislatura. I n'ha destacat l'elaboració i aprovació de Llei de canvi climàtic i transició energètica i la de gestió de residus.

Aquest dilluns, les mateixes formacions al Consell de Mallorca varen presentar un iniciativa similar per declarar l'emergència climàtica a l'illa.

stats