Política 16/09/2018

El PSIB presentarà mocions a tots els ajuntaments de les Balears en suport del pla de mobilitat del Govern

Els socialistes reconeixen que la mobilitat "és una qüestió que genera un debat molt ampli en termes polítics i socials a les Illes"

Ara Balears
2 min
El metro i el tren són les apostes del Pla de Mobilitat.

PalmaEl PSIB-PSOE aprofitarà la Setmana Europea de la Mobilitat per presentar una moció a tots els ajuntaments de les Illes Balears en suport al pla director de mobilitat i per implicar-los en la materialització d’aquesta ambiciosa eina, segons ha explicat en una nota de premsa.

Els socialistes reconeixen que la mobilitat "és una qüestió que genera un debat molt ampli en termes polítics i socials a les Illes", ocasionat pel dèficit històric que patim en aquest tipus de polítiques "en bona part per la manca de suport que la mobilitat ha tingut quan ha governat la dreta".

Alguns exemples de les polítiques de la dreta en aquest sentit, segons els socialistes, són l’aturada de les obres del tren de Llevant, l’eliminació del carril bici de les avingudes de Palma i les retallades en els serveis ferroviaris i en el servei de TIB, entre d'altres.

En aquest sentit, el PSIB-PSOE lamenta les crítiques del PP al pla de mobilitat, tenint en compte la necessitat de planificació a llarg termini que tenen les illes en aquesta matèria i la nul·la implicació dels governs de la dreta en aquesta tasca.

Per això, els socialistes consideren imprescindible el desenvolupament d’aquest pla que conté vuit línies d’actuació i quaranta mesures "amb un full de ruta cap al canvi definitiu del model de mobilitat". En concret, "la proposta del Govern evidencia també que és més necessari que mai apostar per més tren, més busos, més polítiques en favor de vianants i ciclistes als centres urbans, sense renunciar a tenir carreteres segures i a optar per la mobilitat elèctrica com a eina bàsica per lluitar contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’aire a les nostres Illes", asseguren.

D’aquesta manera, la moció proposa als ajuntaments que expressin el seu suport al pla de mobilitat i que encoratgin el Govern i els consells insulars perquè no escatimin esforços per fer realitat aquest pla, especialment en la millora del transport públic.

stats