Política 22/12/2019

El PSIB titlla d'"antidemocràtic" que Fulgencio Coll demani processar Pedro Sánchez

El portaveu de Vox a l'Ajuntament de Palma acusa el president espanyol en funcions de ser un "perill per a la seguretat nacional"

Ara Balears
2 min
Fulgencio Coll Bucher

PalmaEl portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha titllat d'"antidemocràtic" que l'exgeneral i actual portaveu de Vox a l'Ajuntament de Palma, Fulgencio Coll, demani que el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, sigui processat perquè, segons el regidor d'extrema dreta, és un "perill per a la seguretat nacional", segons ha avançat el Diario de Mallorca aquest diumenge. Coll va fer aquestes declaracions en un article publicat dimecres a l'edició balear d'El Mundo, en què també deia que s'hauria de processar Sánchez per "traïció" o "qualsevol altre delicte contra la seguretat de l'Estat".

Qui també fou cap d'Estat Major de l'Exèrcit de Terra entre el 2008 i el 2012 demanava als "poders de l'Estat" que "impedeixin" la investidura de Sánchez i que es revisi si existeix "responsabilitat criminal" contra el líder socialista. Per tot això i segons ha explicat Diario de Mallorca, Negueruela ha afirmat que les paraules de Coll són d'una "profunda irresponsabilitat". El portaveu del PSIB també ha dit que "estan fora de la Constitució" i ha afegit que "Vox sí que és un perill per a la convivència i la democràcia". Com s'explica a l'article de Diario de Mallorca, la formació d'extrema dreta no ha volgut fer cap declaració sobre aquest tema.

Aquesta, però, no ha estat la primera polèmica de Fulgencio Coll. L’extinent de l'exèrcit espanyol Luis Gonzalo Segura va assegurar que l'actual portaveu de Vox a Cort va ser el "responsable" de tortures a presoners iraquians quan comandava la Brigada Plus Ultra 2 a l’Iraq.

D'altra banda, i com ja va informar l'ARA Balears, Coll també va defensar "la figura militar de Franco" tot i que comprèn que "hi hagi gent que no comparteix la part política" del dictador. "El franquisme tenia les seves coses bones i les seves coses dolentes", va dir, però "no oblidem que Franco va agafar l'Espanya de la Guerra Civil i la va deixar a les portes de la democràcia".

stats