Política 13/02/2018

El PSIB acusa Company de promoure que no es faci una quita al deute de Balears amb l'Estat

El PP, en canvi, insta el Pacte a "estar més pendent d'aconseguir un bon sistema de finançament" i no fer "política poc seriosa"

Jaume Ribas
1 min
El portaveu del PSIB, Andreu Alcover.

PalmaDeclaracions creuades entre el Partit Socialista i el Partit Popular pel quitament del deute de la Comunitat Autònoma amb l'Estat. Segons els socialistes, a la reunió que va mantenir ahir Mariano Rajoy i els seus barons s'acordà no fer cap quitament al deute de les comunitats autònomes i, per això, el portaveu Andreu Alcover ha assegurat que "seria millor que Company no torni a Madrid, perquè cada vegada que hi va, a les Balears hem de posar la mà a la butxaca".

Alcover també ha recordat que "l'Arxipèlag és el principal perjudicat d'aquesta negativa a condonar part del deute, perquè fa temps que patim un infrafinançament molt elevat".

El president del PP, Biel Company, aquest dimarts al Parlament.

El president del PP balear, Biel Company, ha respost als socialistes incidint que allò "prioritari" és la millora del sistema de finançament. A més, Company ha acusat el Pacte de fer "política poc seriosa" i ha instat a "fer feina per aconseguir un bon finançament", "un nou Règim Especial de les Balears (REB)" i a continuar treballant perquè els residents disposin del 75% del descompte en els vols a la Península.

stats