Política 21/01/2018

El PP afirma que el mapa de zonificació de Mallorca “crea dubtes i inseguretat jurídica”

El grup popular al Consell de Mallorca considera que el document “no està basat en dades objectives ni disposa d'informes tècnics o jurídics que l’avalin”

Ara Balears
1 min

PalmaEl grup del PP al Consell de Mallorca ha expressat els seus dubtes sobre el mapa de zonificació de Mallorca després d'haver realitzat una primera lectura del document, que va rebre el divendres moments abans de la seva presentació pel Pacte d'esquerres i que des de la formació asseguren que requereix un estudi amb profunditat.

Amb tot, el grup popular sosté que "la gestió en general del Pacte en matèria de lloguer turístic ha estat un desastre de principi a fi" apuntant que "la llei Frankenstein ha estat el gran fracàs del Govern i la zonificació del Consell de Mallorca no fa més que incidir en la inseguretat jurídica i en un model prohibicionista d'una activitat que implica uns ingressos importants per a molts ciutadans, que continuen sense saber si podran llogar la propera temporada o no i on es podrà fer". Això, apunten, "danya les economies particulars d'aquelles famílies que necessiten llogar per arribar a final de mes o per pagar estudis als seus fills".

En aquest sentit, el PP a la institució insular afegeix que "no hi ha pitjor regulació que la que genera incertesa i això és el que passa amb el Pacte".

En la seva primera valoració del mapa, la formació assegura que "genera dubtes perquè no està basada en dades objectives ni acompanyada d'informes tècnics o jurídics avaladors" i considera que "cal revisar els criteris aplicats".

A més, considera que "estableix limitacions excessives en zones com les urbanes d'interior saturades, limitant a 60 dies el lloguer en habitatge habitual". Sobre aquest aspecte, ressalta que "sembla que hi ha més permissivitat amb els nuclis de litoral que amb els nuclis d'interior que el Consell considera saturats, cosa que és difícil d'entendre".

stats