Política 10/12/2019

El PP critica que els treballadors que han deixat de fer hores extres han perdut poder adquisitiu

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, lamenta que es qüestioni un dret fonamental

Maria Llull
1 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

PalmaEl diputat del PP Sebastià Sagreras ha criticat aquest dimarts en el ple del Parlament que el sistema de fitxatge dels treballadors ha provocat que molts perdin poder adquisitiu perquè "no poden fer hores extres". "Són polítiques intervencionistes que s'estan carregant el desenvolupament econòmic", ha indicat el popular, qui ha afegit que aquest sistema no ha servit per incrementar les cotitzacions ni les contractacions.

"La realitat és que, si els treballadors no poden fer hores, la nòmina és més petita a final de mes", ha continuat Sagreras, fent referència al control de la jornada laboral. El diputat del PP ha atribuït aquesta normativa a la necessitat que té el PSOE d'acontentar "els comunistes de Podem".

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha lamentat que el PP qüestioni un dret fonamental dels treballadors. "Tothom té dret a una jornada concreta i un descans necessari", ha dit Negueruela, a més de recordar que "el tribunal de justícia de les comunitats europees" va instar el govern espanyol que "la jornada no fos de més de 8 hores".

"Està criticant que es controli un dret fonamental?", ha demanat Negueruela. "Són els de sempre i defensen el de sempre", ha continuat el conseller.

Negueruela ha recordat que la lluita del Primer de Maig va néixer l'any 1883, i que el registre de jornada serveix per garantir drets bàsics dels treballadors després de "130 anys de lluita". "Mai hauria pensat que el 2019 hauria de donar una resposta com aquesta", ha afegit el conseller.

stats