Política 20/12/2013

El PP reitera la seva "total i plena col·laboració amb la justícia"

El partit ha enviat un comunicat la matinada d'aquest divendres per dir que a l'agost va aportar al jutjat de l'Audiència Nacional la documentació relativa als pagaments realitzats per les obres a la seva seu central

Ara
1 min

BarcelonaEl PP ha enviat un comunicat la matinada d'aquest divendres per reiterar "la seva total i plena col·laboració amb la justícia en tot el que sigui requerit, tal com ho ha estat fent fins a data d'avui".

El document informa que, amb data del 10 d'agost del 2013, el partit va aportar al jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional la documentació requerida pel jutge relativa als pagaments realitzats per les obres a la seva seu central.

El comunicat afegeix que el 2 de desembre, en un escrit presentat davant la Fiscalia, el PP va aportar una còpia de part de la documentació presentada a l'agost a títol de justificació.

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, que instrueix una peça separada del cas Gürtel per esbrinar si el PP ha tingut una doble comptabilitat al llarg dels anys, va enviar aquest dijous a la nit efectius policials i un secretari judicial al quarter general dels populars, al carrer Génova de Madrid, a la recerca de factures que documentin les obres de reforma que el partit de Mariano Rajoy va fer a la seva seu entre el 2005 i el 2011. Segons els dirigents del PP, sí que existeixen. Les sospites del jutge són que les obres es van pagar amb diner negre a l'empresa Unifica, que va executar la remodelació.

stats