Política 12/09/2018

El PP registra una proposició de llei per fer "una baixada d'impostos necessària"

El president dels conservadors, Biel Company, creu que Montón va dimitir per "pressionar Pablo Casado"

Jaume Ribas
2 min
Biel Company presenta la seva proposta de rebaixa fiscal al registre del Parlament acompanyat de la portaveu parlamentària, Marga Prohens, i el vicepresident del PP, Llorenç Galmés.

PalmaEl PP vol que els ciutadans tinguin "una mica més de doblers i d'alegria dins les butxaques". És el que ha dit aquest dimecres el president dels conservadors balears, Biel Company, quan ha presentat al registre del Parlament una proposta anunciada la setmana passada per tal de fer una baixada d'impostos de 195 milions d'euros que l'Administració deixaria de recaptar.

El PP sap que el més probable és que la majoria d'esquerres impedeixi que la seva proposta de rebaixa fiscal prosperi. Per això, Company ja ha anunciat que "si no es fa ara, el maig de l'any que ve, quan guanyem les eleccions, posarem en marxa aquesta baixada d'impostos".

El president del PP també ha respost el portaveu del PSIB i conseller de Treball, Iago Negueruela, que, tan bon punt com els conservadors varen presentar la mesura, la va tractar d'"electoralista". Segons ha assegurat Company, el PP no va poder baixar els impostos durant la legislatura de José Ramón Bauzá perquè es va haver de dedicar a "salvar la barca", és a dir, a posar ordre en unes institucions que, ha afirmat, l'esquerra havia deixat "en quebra".

Les mesures que proposen els conservadors afecten, sobretot, les deduccions fiscals. Algunes de les propostes es refereixen a les deduccions de l'IRPF relacionades amb l'educació -que ja havien explicat. En la iniciativa també s'inclouen rebaixes fiscals per "facilitar l'accés a l'habitatge" a través d'avantatges fiscals, per exemple, l'impost de transmissions patrimonials per a l'adquisició d'habitatges i també els tributs dels lloguers, tant per als arrendadors com per als arrendataris. Altres tributs afectats són, per exemple, el tram autonòmic d'IRPF i l'impost de successions.

Company creu que Montón ha dimitit per pressionar a Casado

"Si has fet les coses bé, conforme al que et deien, no has de dimitir i, si això suposa que el teu cap ho ha de passar malament, doncs que ho passi malament", ha assegurat Company a l'hora de valorar la dimissió de l'exministra de Sanitat, Carmen Montón. per presumptes irregularitats en un màster que va cursar a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC).

El president del PP, Biel Company, atenent els mitjans al Parlament.

"Si és vera el que diu la ministra, que va fer el que li varen recomanar, per què dimiteix? És dolent per a la política i per a la imatge que es dona dels polítics", ha assegurat. "Però si es fa per intentar pressionar Pablo Casado, això ja és de traca, ja està bé", ha volgut sentenciar.

stats