Política 03/09/2018

El PP proposa una reforma fiscal que faria ingressar 195 milions menys al Govern

Els conservadors preveuen un superàvit d'uns 350 milions d'euros per al 2018 i pressionen per abaixar els impostos per compensar-ho

J.r. / Efe
2 min
El president del PP, Biel Company, i la portaveu del grup parlamentari, Marga Prohens.

PalmaEl Partit Popular té enllestida una proposició de llei per abaixar impostos per valor de 195 milions d'euros. Els conservadors volen que “els doblers quedin a les butxaques dels ciutadans i no del Govern” a través de rebaixes del trau autonòmic de l'IRPF, modificacions en impostos com els de successions i patrimoni i un augment de les deduccions fiscals per diferents motius.

El president del PP, Biel Company, ha justificat la proposta assegurant que les previsions de tancament de l'exercici de 2018 indiquen que la Comunitat tindrà un superàvit d'uns 350 o 360 milions d'euros. Company ha assegurat que és millor que l'Executiu deixi d'ingressar aquests gairebé 200 milions d'euros perquè els doblers els tingui la gent i “no el Govern, que en lloc de fer inversions malgasta”.

"Pensam que és millor que els doblers estiguin en mans de la gent que en mans del Govern, que lluny de fer inversions, el que fa és despesa o malbaratament", ha criticat Company, qui considera que abaixar els impostos incentivaria el consum i l'activitat econòmica, i les mesures proposades arribarien "a un 80% de la població".

La proposició de llei del PP planteja una reducció de l'impost de successions i donacions; la baixada de l'IRPF per a rendes baixes i mitjanes, i ajudes per a la compra d'habitatge i el lloguer, un àmbit en què Company considera que l'actuació del Govern ha estat "un dels grans fiascos".

La proposició de llei per rebaixar impostos és una de les mesures acordades en les jornades parlamentàries que du a terme aquest dilluns el PP balear, en què també s'ha aprovat plantejar al Parlament una proposició no de llei per insistir al Govern que s'aprovi el Règim Especial Balear (REB) i estigui en vigor abans de l'1 de gener i "com a mínim amb el negociat amb el govern de Mariano Rajoy", ha dit Company.

stats