Política 30/01/2019

El PP promet recuperar els incentius per a les reformes hoteleres per pujar de categoria

Biel Company també ha anunciat que reduirà l'ecotaxa i l'eliminarà en temporada baixa si torna a governar

Carles Tudurí
2 min
Company ha visitat un establiment d'Iberostar abans d'anunciar les seves propostes turístiques.

PalmaEl president del Partit Popular a les Illes, Biel Company, ha anunciat aquest dimecres que la seva primera mesura relacionada amb el turisme que durà a terme si governa després de les eleccions de maig serà recuperar els incentius per als hotelers que reformin els seus establiments amb l'objectiu de pujar de categoria.

Per aquests motius, s'ha compromès a recuperar en els seus primers 100 dies de Govern a recuperar la disposició addicional de l'anterior llei turística que establia aquests incentius. Segons Company, gràcies a aquestes ajudes es varen fer inversions per reformar hotels per valor de 1.700 milions d'euros, amb més de 200 establiments modernitzats i més de 5.000 llocs de feina generats.

El portaveu del PP, que ha visitat un establiment d'Iberostar per presentar les seves propostes en matèria de turisme, considera que hi ha encara molts d'hotels de les Illes, sobretot a Menorca, que necessiten aquest tipus d'impuls per millorar la seva oferta.

Company també ha fet referència a l'Impost de Turisme Sostenible, destacant que si el PP torna a governar, el reduirà a la meitat i l'eliminarà en temporada baixa. També ha assenyalat que en un moment determinat es podria considerar la seva eliminació total. La quantitat recaptada es destinaria totalment a projectes turístics.

El dirigent popular ha acusat la presidenta Francina Armengol d'incentivar la turismofòbia i de no defensar el sector, que "està perdent competitivitat". També considera que no s'està fent res per preparar els diversos escenaris que el Brexit planteja i creu preocupant la recuperació d'algunes destinacions competidores.

Pel que fa al lloguer vacacional, ha recordat que el PP defensa que pugui tenir lloc en sòl rústic i sol rústic protegit, "sempre amb el compliment d'uns estàndards de qualitat". Sobre aquesta activitat en els plurifamiliars ha destacat que el PP té decidida la posició, però que vol presentar-la primer al sector afectat.

stats