Política 30/11/2016

El PP reconeix que les donacions de 1.000 euros dels regidors de València per finançar la campanya eren il·legals

L'auditor del Partit Popular descarrega tota la responsabilitat de fiscalització en la direcció dels populars valencians

Ara / Agències
2 min
El PP assenyala Mari Carmen Garcís Fuster com a màxima responsable dels comptes del partit a València.

ValènciaEl Partit Popular vol posar distància amb la seva formació a València i les possibles irregularitats que va poder cometre en el finançament de les seves campanyes electorals. En aquest sentit, l'auditor del PP a nivell estatal, Carlo Luca, va declarar ahir davant el jutge que instrueix el cas Taula que Génova no controlava, ni tenia obligació de fer-ho, els comptes bancaris del grup municipal del PP a l'Ajuntament de València.

Així ho va manifestar durant la seva declaració com a testimoni a petició del PP, investigat en aquesta causa com a persona jurídica, en la peça separada del cas Imelsa, en el qual s'investiga el presumpte blanqueig al grup popular municipal a l'Ajuntament de València.

Sobre les donacions de 1.000 euros que haurien fet dels regidors i assessors a un compte que controlava el grup municipal i que després els els haurien retornat permetent així aflorar diner negre de procedència suposadament il·lícita, l'auditor del PP hauria reconegut davant el jutge, segons publica avui 'El Mundo', que van ser "il·legals" perquè la llei impedeix fer aquestes aportacions en comptes no fiscalitzats o en període electoral.

L'auditor del partit va sostenir que el partit no controla els comptes bancaris dels grups municipals, ni la llei l'hi exigeix, per la qual cosa no es van fiscalitzar, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de la seva declaració.

D'aquesta manera, l'auditor ha atestat en la mateixa línia en la qual ho va fer l'advocat Jorge Carbó, representant del PP, que va argumentar que el partit no té l'obligació de controlar tots els "comptes perifèrics" de les formacions regionals i que les del PP de València i del grup municipal popular són "independents" de les nacionals.

Així mateix, el representant del PP va assenyalar l'exsecretària del grup municipal del PP, María del Carmen García Fuster, com a administradora econòmica i última responsable dels comptes investigats.

stats