Política 09/08/2018

El PP presenta una querella contra MÉS pel cas Contractes

Biel Company creu que l’Advocacia de la Comunitat Autònoma té "poc interès" en aquest cas

Jaume Ribas
2 min
Biel Company en una roda de premsa aquest dijous.

Palma"Hi ha hagut casos pràcticament idèntics que s’han jutjat", ha dit aquest dijous el president del PP balear, Biel Company, sobre el cas Contractes, que investiga adjudicacions de contractes públics al cap de campanya de MÉS per Mallorca per part d’algunes conselleries del seu partit, l’Ajuntament de Palma i el Consell de Formentera. Els conservadors posen precisament el focus en aquestes dues darreres institucions, que en un principi havien quedat fora de la instrucció, i demanen la imputació del batle de Ciutat, Antoni Noguera.

A més, Biel Company assegura que l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, que està personada en aquest cas i que "respon directament davant la senyora Armengol", hi té "poc interès" i insinua que no està fent prou perquè el cas es resolgui correctament. Tanmateix, el president del PP ha volgut "deixar molt clar" que, "a pesar de presentar la querella, mantenim la presumpció d’innocència de tots els afectats". Companys creu que els contractes assignats per l'Ajuntament de Palma a l'empresa de l'assessor de MÉS eren "innecessaris" i "excedien el preu de mercat".

Una querella anunciada

A principis de juliol, la portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, ja va dir que la seva formació "no descartava" querellar-se contra MÉS, després que el jutge que instrueix el cas desestimàs la seva petició per presentar-s'hi com a acusació particular. Llavors, Prohens ja va avançar que la voluntat del PP era "influir en la causa". Això s’ha demostrat aquest dijous amb la petició d’imputació d’Antoni Noguera, que ara el jutge podrà estudiar, però que en un principi havia estat descartat.

Un dels dos coordinadors de MÉS, Guillem Balboa, ha considerat "indecent" l'actitud "d'un partit que vol ser seriós, com el PP", i diu que els consevadors fan "una utilització burda de la justícia per tapar les vergonyes pròpies". Balboa creu que "tot el que ha anat sortint apunta que no hi ha hagut cap tipus d'irregularitat i que, si n'hi ha haguda cap, ha estat només de tipus administratiu". També destaca que "MÉS ja va assumir la responsabilitat política" per aquest cas fins i tot abans que arribàs als jutjats. El batle de Palma també ha reaccionat a la querella amb una piulada:

stats