Política 09/08/2019

El PP acusa Sánchez de voler "blanquejar" l'independentisme incloent-lo en la ronda de contactes

Els populars han demanat al president en funcions que aclareixi "fins on està disposat a cedir"

Ara
2 min
El PP qualifica d'"esperpèntica" la voluntat de Sánchez de reunir-se amb els independentistes

BarcelonaDesprés que Sánchez hagi anunciat aquest divendres la intenció d'incloure JxCat i ERC en la nova ronda de contactes de cara al pròxim intent d'investidura, el PP no ha trigat a reaccionar, i ha acusat Sánchez de voler "blanquejar" l'independentisme. El vicesecretari de participació dels populars, Jaime de Olano, ha carregat aquest divendres contra el president espanyol en funcions assegurant que reunir-se amb els partits independentistes és "esperpèntic" i suposa "treure's definitivament la careta". "Que digui fins on està disposat a cedir i fins on arribarà amb ells perquè l'investeixin; que digui si està disposat a tornar a parlar d'indults, de referèndum o del relator", ha sentenciat des de la seu del PP.

Olano també ha considerat preocupant que Sánchez hagi descrit ERC i JxCat com a "nacionalistes", quan són "partits que s'autodenominen independentistes i que tenen processats per greus delictes en contra de l'ordre constitucional i per perpetrar un cop d'estat". "Si amb Navarra va blanquejar Bildu, ara assistim a l'inici del blanquejament dels partits de Junqueras i Puigdemont", ha retret.

No col·laborar "en l'espectacle de Sánchez"

Des de Ciutadans, el secretari d'organització, José Manuel Villegas, ha confirmat que Rivera no es veurà amb Sánchez en la nova ronda de contactes. "No col·laborarem en l'espectacle", ha assegurat el número dos de la formació taronja. Villegas ha justificat que no és cap "deslleialtat" perquè ja han anat a tres reunions amb Sánchez després de les eleccions i li han expressat amb "claredat" que no es mouran del "no". "Sap perfectament quina és la nostra posició sobre la investidura, i anar a més reunions és perdre el temps o col·laborar en l'intent de distreure l'atenció", ha manifestat Villegas, que ha negat així qualsevol possibilitat d'una abstenció per facilitar la investidura.

"Amb aquest PSOE, el PSOE de Sánchez, Cs no pot arribar a acords. Pots arribar a acords amb gent que pensa diferent, però no amb gent que té unes idees totalment oposades a les teves en temes que són fonamentals per a Espanya", ha explicat Villegas en una entrevista a Telecinco. Sobre l'opció que hi hagi un candidat a la investidura diferent a Sánchez, ja sigui un altre socialista o el president del PP, Pablo Casado, el secretari d'organització de la formació taronja ha descartat valorar-ho, perquè considera que són "hipòtesis que no es produiran". Villegas ha recordat que, en cas que el líder dels populars intenti ser investit, "no hi ha escons suficients" perquè la seva investidura prosperi.

stats