Política 21/12/2018

El vot del PP provoca la retallada de mig milió d'euros a l'educació concertada

El Partit Popular dona suport a una esmena de Podem i posa en perill els acords de millora per als professors de l'escola concertada

Toni Crespí
1 min
Cada comunitat ha de detectar els alumnes amb altes capacitats.

PalmaEls vots del PP han propiciat una retallada de 500.000 euros a l'educació concertada en els pressupostos aprovats per al pròxim any. A més de la retallada a la promoció hotelera, el Partit Popular també va donar suport a l'esmena 14325/2018 duta a terme per Podem, que suposa traspassar mig milió d'euros destinats per pagar les nòmines dels professors dels col·legis concertats a partides per a l'ensenyament públic.

La Conselleria d'Educació ha assegurat que aquesta retallada posa en perill real els acords de millora que s'estaven negociant amb la concertada (principalment destinada als sous dels docents en pagament delegat, tant de la concertada com dels centres d'educació especial). Aquests acords fan referència a temes com l'equiparació amb la pública, el pagament de sexennis i les jubilacions parcials.

Cal recordar que a les Illes Balears l'ensenyament concertat ocupa el 40% del sistema educatiu. En total a les Illes hi ha 117 centres concertats, en els quals treballen més de 4.000 professors.

El sindicat majoritari de la concertada a les Balears, USO, ha mostrat la seva "indignació i lamenta tant la presentació de l'esmena de Podem com el suport que ha rebut del PP, sabent que aquesta decisió afectaria més de 4.000 treballadors". Així, el sindicat manifesta que "les esmenes són per donar solucions als problemes existents, no per perjudicar un sector tan rellevant com és l'ensenyament concertat".

Per la seva banda, CCOO també ha denunciat que el PP continuï "retallant drets en educació, aquesta vegada als docents de la concertada". El sindicat demana a la Conselleria que "redobli els esforços i que trobi la fórmula per fer efectiva aquesta negociació".

stats