Política 08/10/2019

El PP dubta de la legalitat de la devolució de l'ecotaxa als hotelers afectats per Thomas Cook

El diputat Antoni Costa ha dit que el conseller Iago Negueruela encara no ha concretat quines eines tècniques i jurídiques farà servir per a aquesta mesura

K. O.
1 min
Iberostar desembarca a Eivissa amb l'obertura de dos hotels en dos anys

PalmaEl diputat del PP balear i responsable de l'àrea d'Economia del partit, Antoni Costa, ha afirmat que té "seriosos dubtes de la legalitat" de la decisió del Govern de retornar l'ecotaxa d'aquest estiu als hotelers afectats per la fallida de Thomas Cook.

Costa ha dit que el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, encara no ha concretat quines eines tècniques i jurídiques farà servir per posar en marxa aquesta mesura. El popular ha demanat si, en cas que es retorni l'ecotaxa cobrada als hotelers, també s'haurà de fer el mateix amb els turistes perquè són els contribuents de l'impost.

"No sabem com es pot materialitzar aquesta mesura segons el que estableix l'article 31 de la Constitució sobre matèria tributària", ha considerat Costa. Per tot això, ha recordat que la bonificació "té seriosos problemes de legalitat".

stats