Política 10/04/2018

Al PP li sembla "absurd" establir impostos mediambientals

El diputat Antoni Camps ha criticat la política fiscal del Govern

Jaume Ribas
1 min
Antoni Camps, diputat menorquí del PP

Palma"Pensar en nous impostos o en una fiscalitat verda és absurd", ha dit el diputat del Partit Popular de Menorca, Antoni Camps, en la sessió plenària d'aquest dimarts al Parlament. Camps també ha demanat al Govern que abaixi els impostos en comptes d'apujar-los. La consellera d'Hisenda, la socialista Catalina Cladera, l'ha acusat de fer "un discurs demagògic" i ha assegurat que "el medi ambient li preocupa poc". Així mateix, Cladera ha defensat la política fiscal del Govern per "distribuir la riquesa".

El medi ambient també ha tingut un lloc al ple gràcies a una pregunta formulada per la diputada de Podem, Marta Maicas, adreçada al conseller de Territori, Marc Pons. Maicas s'ha interessat per la fiscalitat verda i ha volgut saber si el Govern fa comptes incorporar impostos mediambientals per afavorir les seves polítiques: "En la qüestió del canvi climàtic, com en la resta d'impostos, s'ha de ser progressiu", ha dit.

Pons ha defensat el projecte de llei de canvi climàtic, que fixa terminis per a "l'eliminació dels combustibles més contaminants" i ha descartat la "recaptació per vies indirectes" que, afirma, suposaria intentar lluitar contra la contaminació mitjançant impostos.

stats