Política 09/08/2018

El PP exigeix al Govern que repari els aires condicionats dels centres de salut

Els conservadors han presentat una proposició no de llei (PNL), però el Parlament és de vacances fins al mes de setembre

Efe / J. R.
1 min
A les dependència del centre sanitari de Cala Rajada passen l'estiu amb ventiladors.

PalmaEl PP ha exigit avui al Govern balear que repari de manera "urgent i immediata" els aires condicionats dels centres de salut i de les unitats bàsiques de les illes de Mallorca i Eivissa a causa de la "greu situació" que pateixen els professionals i usuaris aquest estiu.

El president del PP, Biel Company, i la portaveu parlamentària, Marga Prohens, han presentat aquest dijous a les portes del centre de salut del Rafal Nou de Palma una proposició no de llei perquè es tramiti amb caràcter urgent al Parlament balear a causa d'aquesta "greu situació". Tot i això, el curs parlamentari no es reprèn fins al setembre.

Al text, relaten les "contínues avaries" que es viuen aquest estiu als centres de salut públics, cosa que suposa que persones grans hagin de suportar temperatures de més de 30 graus. Amb aquesta iniciativa el PP demana la reparació urgent dels aires condicionats i també insta la Conselleria de Salut a dotar d'aparells de climatització els centres que no en tenen. Per acabar, al tercer punt, insta la Conselleria al "correcte manteniment" dels aires condicionats.

Company ha afirmat que "tenim un problema que és greu, amb queixes constants i diàries" de metges i pacients, que aquest estiu s'ha agreujat amb una ona de calor. A més, el president popular ha lamentat que "tenim" un conseller de Treball, Iago Negueruela, que "inspecciona i persegueix tots els empresaris", però no es "preocupa gens" per les condicions en les quals treballen els professionals sanitaris. "Si fossin empreses privades ja haurien estat sancionades amb caràcter molt greu", ha dit.

stats