Política 14/03/2018

El PP vol sotmetre Busquets a un examen davant el Parlament

Marga Prohens creu que la vicepresidenta i consellera de Turisme "no té el perfil" per ocupar el càrrec

Jaume Ribas
2 min
Marga Prohens, a la Junta de Portaveus d’ahir.

PalmaLa sessió plenària del Parlament de les Illes Balears de dimarts que ve se centrarà en el turisme. El Partit Popular ha preparat tota una bateria de preguntes per provar que la consellera de Turisme i vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, "no té el perfil" per ocupar-se d'aquesta matèria.

Segons la portaveu del PP a la Cambra, Margalida Prohens, la consellera "ha contestat de manera molt vaga i sense criteri propi ni coneixement de la matèria" cada vegada que li ha tocat parlar de la seva àrea. Per això, el Partit Popular ha preparat una bateria de preguntes de control al govern per a la consellera en què li demanaran, entre altres qüestions, per la pèrdua de competitivitat de les Illes Balears enfront d'altres destinacions competidores o per les proves d'acreditació de guies turístics.

Monopoli del ple per al PP

"Han vist que aquesta sessió plenària és exclusiva del Partit Popular", ha dit aquest dimecres el portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, que ha comparegut després de la Junta de Portaveus per respondre les preguntes de la premsa, però que no ha fet, com és habitual, cap declaració sobre el ple de dimarts que ve. En la mateixa línia, el portaveu d'El Pi, Jaume Font, també s'ha referit a "la poca teca" que es preveu per a dimarts que ve.

L'esquerra oblida el ple

Els partits que donen suport al Govern no han fet pràcticament menció al ple de dimarts que ve en la compareixença després de la Junta de Portaveus. Mentre que el PSIB ni tan sols ha comparegut, l'encara portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha aprofitat per valorar la sentència del Tribunal d'Estrasburg contra Espanya per la condemna a dos joves per la crema de fotos del rei. "Que el govern d'Espanya i el PP reaccionin i deixin de fer el rídicul", ha exigit el diputat, que també ha demanat “que la sentència afecti els processos oberts, entre ells el de Valtonyc”.

El diputat de MÉS, David Abril, ha comparegut amb la camiseta de suport a Valtònyc.

Així mateix, el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha aprofitat la compareixença per fer un posicionament sobre les protestes dels pensionistes i les darreres decisions del govern Rajoy, que ha vinculat "una tímida pujada" a l'aprovació dels Pressuposts Generals de l'Estat. "El govern no pot dir que no hi ha doblers perquè sí que n'hi ha per rescatar els bancs, les autopistes radials o per donar ajuts a les mútues de pensions privades", ha dit Jarabo.

stats