Política 04/05/2019

El PP escenifica el retorn al centredreta moderat a ritme de Queen

Biel Company assegura que els populars no es doblegaran a radicals de dretes

Maria Llull
3 min
El president del PP balear i candidat a la presidència del Govern, Biel Company.

PalmaEl Partit Popular no vol transmetre imatge de derrota i aquest dissabte ha escenificat durant la presentació dels seus candidats i programa que està disposat a donar batalla en el duel electoral que "es juga a casa", segons ha assenyalat Biel Company en referència a les eleccions del 26-M. El president popular ha assegurat que el "gran repte" que es presenta és "recuperar el vot majoritari del centredreta moderat". Cada candidat ha estat presentat a ritme de 'We will rock you', de Queen, i tots ells han pujat a l'escenari del Molí d'Es Comte amb la lliçó apresa: amb ganes, animant els líders i fent el ja més que conegut gest amb la mà que acompanya el lema popular aquesta campanya, 'Ho farem bé'.

El primer a parlar ha estat el candidat a la batlia de Palma, Mateu Isern, un dels més ovacionats pels presents. "Estam en un moment de dificultats. Però no hem de confondre una sola derrota amb la derrota final", ha dit Isern, que ha fet tot el discurs en castellà, malgrat ser un gran defensor del bilingüisme.

El candidat a la batlia de Palma, Mateu Isern.

Isern ha afirmat que "el PP no es rendeix i sempre continua endavant", i ha reivindicat el paper dels populars en els darrers 40 anys de la història d'Espanya. "No permetrem que se'ns esborri, que es vulgui fer desaparèixer aquest llegat", ha clamat enmig dels aplaudiments del públic. El candidat a batle ha subratllat que ningú no pot donar per "amortitzat" el PP, "ni els progres ni els acabats d'arribar".

Segons Isern, els populars ja han "rectificat" després de "les conseqüències electorals negatives". El candidat no ha parlat de la deriva cap a una dreta cada pic més extrema dels populars abans de les eleccions estatals, sinó que ha fet referència a "la fragmentació del vot del centredreta". "El PP torna als orígens, a la moderació, al centre d'on mai havia d'haver sortit", ha dit.

El candidat ha demanat també "el vot unificat entorn del PP", perquè la "diversitat" del vot de dreta implica "votar desordre, votar l'esquerra".

Per acabar el discurs, Isern ha volgut llançar "un avís a navegants, als embriagats pel triomf i als dominats per l'eufòria". "És molt difícil derrotar el PP", ha sentenciat.

Llorenç Galmés, a Biel Company: "Ets un gran líder"

El candidat a la presidència del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha qualificat el govern d'esquerres de "sectari, radical i poc transparent", a banda d'assegurar que "només ha generat problemes". "Ets un gran líder", ha dit emocionat al president dels populars, Biel Company, just abans d'assegurar que Company "és l'únic que pot fer que les Balears surtin del caos que ha estat el Govern d'Armengol".

El candidat al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés.

A més, Galmés ha anunciat que, si presideix el Consell, permetrà el lloguer vacacional a foravila, abaixarà impostos, millorarrà els accessos a Palma i crearà habitatge nou "sense consumir territori". El candidat també ha assegurat que defensarà i estimarà "les dues llengües cooficials".

Biel Company: "Ja està bé d'aguantar segons quines coses"

El president del PP balear s'ha mostrat contundent sobre el paper ideològic dels populars en les pròximes eleccions, un paper més allunyat de Vox que en els comicis anteriors. "Si no tenen seny, no els deixarem governar amb nosaltres", ha dit. "Ja està bé d'aguantar segons quines coses", ha afegit.

Segons Company, "els ciutadans no han d'aguantar radicalitat ni d'esquerres ni de dretes". A més, el president popular ha assegurat que, en cas d'haver de pactar, "les regles les posarà el PP", i ha lamentat que "gent que només mira els toros des de la barrera" i mai ha governat no faci res més que "escopir i insultar".

Company també ha demanat als militants del PP que no es deixin "influenciar per les notícies que surten", les quals responen a "interessos creats" i pretenen "desmobilitzar" els votants. "No caigueu en el desànim, en la trampa de la vella política d'esquerres i dels nouvinguts", ha clamat.

stats