Política 03/05/2018

El PP denuncia "manca de transparència" en la gestió del fons de l'ecotaxa

Els conservadors i MÉS discuteixen per una moció sobre la protecció de la posidònia

Jaume Ribas
1 min
La portaveu del PP, Marga Prohens, després de la junta de portaveus d'aquest dijous.

PalmaLa portaveu del Partit Popular al Parlament de les Illes Balears, Marga Prohens, ha denunciat avui en la roda de premsa posterior a la junta de portaveus la "manca de transparència" del Pacte en la gestió dels doblers recaptats amb l'impost turístic. A més, Prohens ha acusat l'Executiu balear d'haver doblat l'ecotaxa "sense haver estudiat els efectes d'aquesta decisió".

L'1 de maig d'aquest 2018 va entrar en vigor la reforma de l'impost de turisme sostenible previst en els pressupostos de la comunitat. Aquesta mesura, que el PP no comparteix, és per a la portaveu conservadora una mostra que "a aquest Govern ni li agrada gestionar el turisme ni en sap".

Posidònia

En la sessió plenària del Parlament de dimarts que ve, el Partit Popular també presentarà una moció sobre la protecció de la posidònia. La portaveu ha acusat el Pacte de "criminalitzar el sector nàutic" i de "manca de consens" en el decret sobre aquesta planta marina, un fet que, diu, "contrasta amb les fotos" que els membres de l'Executiu es varen fer a la fira nàutica del cap de setmana passat.

En canvi, el portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha acusat el PP d'"ignorància" i ha afirmat que moltes de les propostes que inclou la moció dels conservadors "ja estan previstes" en el decret del Govern. A més, ha afirmat que la norma de l'Executiu ha inclòs un pla de participació de més d'un any, debats i fins a vuit reunions amb el sector.

stats