Política 23/01/2018

El PP "plantarà cara" al decret del català a la sanitat

La portaveu dels conservadors, Marga Prohens, ha dit que "és el primer que derogarem" si governen el 2019

Jaume Ribas
2 min
La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens

PalmaLa portaveu del Partit Popular ha comparegut avui en una roda de premsa al Parlament per explicar les mesures i iniciatives que el PP preveu dur endavant quan es reiniciï el curs de sessions, passada l'aturada de gener.

Prohens ha anunciat que per al PP serà prioritari derogar el decret del català a la sanitat si governen el 2019. A més, la portaveu ha acusat el govern de Francina Armengol de "radical i sectari" i ha criticat la manca de consens amb els professionals del sector.

Mobilitat i habitatge

Marga Prohens també ha anunciat que el PP centraria una bona part de la seva oposició en dues matèries clau: mobilitat i habitatge.

Prohens ha parlat de "les obres viàries que el Partit Popular faria" i ha esmentat l'autopista entre Llucmajor i Campos, el segon cinturó de Palma i la carretera principal de Menorca. A més, per al PP el govern "no ha gestionat la mobilitat" i "esperarà al maig o al juny per poder dir que la culpa és dels turistes".

Per al Partit Popular, el Govern de les Illes també ha fracassat en les polítiques d'habitatge. Els conservadors creuen que la llei que ha presentat el Govern és "impossible d'aplicar" perquè suposa el desenvolupament de 19 reglaments diferents i han demanat a l'executiu que optàs per un "pla d'habitatge", que consideren més fàcil d'aplicar.

A més, Margalida Prohens ha anunciat les propostes del seu partit en matèria d'habitatge: modificar la llei per poder donar suport als projectes innovadors en matèria d'habitatge i fer modificacions legals i reglamentàries a fi que sigui més fàcil expulsar els okupes.

Bauzá, el gran absent

La compareixença de Prohens aquest dimarts s'ha produït en el marc d'unes jornades parlamentàries que el Partit Popular ha organitzat. Hi han assistit representants de totes les institucions de Mallorca (Parlament, Consell i Cort) i també diputats i senadors. Qui no hi ha anat ha estat l'expresident autonòmic i actualment senador, José Ramón Bauzá, que ha excusat la seva absència i ha quedat a Madrid.

stats