Política 06/02/2018

El PP denuncia que el concurs per accedir a una plaça de l’Ajuntament és un “vestit a mida”

Els populars creuen que l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, “pretén col·locar algú” a la plaça de tècnic de prevenció amb un salari de 26.673 euros anuals

Armando Tur
1 min
Un ple de Vila en una imatge d'arxiu

EivissaEl Partit Popular de Vila ha denunciat aquest matí que l’Ajuntament havia fet una convocatòria per ocupar la plaça de tècnic de prevenció de riscos laborals que semblava “un vestit a mida” per “col·locar algú”. Ho ha transmès la portaveu popular Virginia Marí, qui ha denunciat que, segons les bases, compta més l'acreditació de coneixements de programari d’ofimàtica que no una carrera universitària. “Una titulació de primer cicle universitari es puntua per sota d’un curs d’informàtica de 100 hores impartit, per exemple, pel SOIB”.

Els ‘populars’ basen les seves acusacions en el fet que l’any 2016, per un lloc “que pertany a la mateixa escala d’administració especial” els requisits varen ser diferents. “Les bases d’ambdues convocatòries s’assemblen com un ou a una castanya”, ha explicat Marí, qui ha dit que l’equip de govern havia intentat “arreglar” aquesta oposició amb un sou de 26.673,01 euros.

Des del PP diuen que l’Ajuntament sempre fa servir unes bases generals comunes per regular la selecció d’interins i de personal laboral “mitjançant un procediment de ‘copia i enganxa’ que resulta àgil i respecta els principis d’igualtat, mèrit i capacitat”, però ara “han estat modificades” per “adaptar-se a algú en concret, amb nom i cognom”.

Per tot això, des de l'oposició exigeix a l’alcalde, Rafa Ruiz, i a la regidora delegada de Personal, Estefania Torres, que anul·lin la convocatòria arran de “les fundades sospites d’irregularitat en el procés de selecció”.

stats