Política 05/10/2016

El PP demana la nul·litat de tot el judici a Gürtel o que se l'aparti de la causa

El partit seu al banc dels acusats com a partícip a títol lucratiu de la trama

Ara
2 min
L'ombra allargada de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, en el moment d'arribar al judici a la trama Gürtel a l'Audiència Nacional aquest matí. EFE

MadridEl PP ha decidit alinear-se amb la majoria d'acusats en el macroprocés a la "primera etapa" del cas Gürtel i ha demanat al tribunal la nul·litat de tot el judici o que se l'aparti de la causa, en què seu al banc dels acusats com a partícip a títol lucratiu de la trama, que estudia la relació de Francisco Correa amb el partit. L'advocat que representa el PP com a persona jurídica, l'exfiscal de l'Audiència Nacional Jesús Santos, ha criticat la falta de "concreció" dels fets pels quals la Fiscalia els acusa i ha considera que, com a molt, s'hauria d'assenyalar als grups municipals de Pozuelo i Majadahonda, per on va explotar la trama el 2009 i que tenen exalcaldes i exregidors imputats.

El partit de Mariano Rajoy busca així desvincular-se per complet del judici i assenyalar només els excàrrecs acusats que ja no formen part de la formació. Busquen aïllar-ho en el temps i en unes cares en concret i que no esquitxi a un PP en ple bloqueig polític a l'Estat. Però Santos no s'ha quedat aquí u ha acusat la Justícia d'actuar com si estigués en un "Estat totalitari". També s'ha queixat del lloc a la sala de vistes que li ha tocat seure, a l'última fila i darrere d'una columna, un posició que considera que no està a l'alçada l'estatus del client que representa.

La Fiscalia acusa els populars de beneficiar-se de la trama de fins a 233.000 euros per presumptes delictes comesos per la trama en els dos ajuntaments citats. El lletrat ha criticat també que el ministeri públic els acusi d'haver-se embutxacat aquests diners sense concretar els fets pels que arriba a aquesta conclusió.

El PP també s'ha adherit a la resta de qüestions de nul·litat de la causa que han plantejat la majoria de defenses, inclosa la de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, així com també la possible il·legalitat de les gravacions que van destapar el cas o les escoltes a la presó que va autoritzar el jutge Baltasar Garzón i que el van portar a la inhabilitació.

stats