Política 21/05/2019

El PP promet una deducció de 1.000 euros per a famílies nombroses i monoparentals amb dos fills

Per la seva banda, el candidat a Palma, Mateu Isern, es compromet a ampliar el parc de la Riera amb els terrenys de Can Angelí

Ara Balears
2 min
El PP promet una deducció de 1.000 euros per famílies nombroses i monoparentals amb dos fills

PalmaEl president del PP balear i candidat al Govern, Biel Company, ha anunciat aquest dimarts una "deducció de 1.000 euros per a les famílies nombroses i monoparentals amb dos fills en el tram autonòmic de l'IRPF que aprovarem en arribar al Govern per ajudar les famílies a arribar millor a final de mes". Aquesta ajuda complementarà la que va aprovar Rajoy de 1.200 euros a l'any, "sempre que Sánchez no la llevi, com sembla que s'està plantejant", ha afegit el candidat popular.

Company ha recordat que "estam en una comunitat autònoma on ara, el 2019, es paga el doble d'impostos que el 2012 i, a més, estam en un procés de desacceleració econòmica que ens preocupa". Davant aquesta situació, el projecte del PP preveu una "rebaixa d'impostos que suposarà un estalvi de 195 milions d'euros anuals per al 80% dels ciutadans". A més, també "eliminarem els impostos de donacions i de successions i baixarem el tram autonòmic de l'IRPF a rendes menors de 30.000 euros. Volem ajudar especialment les rendes mitjanes i baixes, els

autònoms i les petites i mitjanes empreses".

El candidat al Govern del PP ha assegurat que aquesta rebaixa fiscal "és perfectament possible si es gestiona bé. Amb uns pressupostos més alts que mai, com els que ha tingut Armengol, a les Balears tenim superàvit estructural i només fa falta gestionar bé i no llençar els doblers. Armengol ha tingut 4.000 milions i no ha fet ni una VPO, ni carreteres noves, ni una depuradora nova. Es tracta de gestionar bé i nosaltres sabem fer-ho. Si governam, en la declaració de la renda del 2020 cada família nombrosa i monoparental tindrà 1.200 euros de deducció nacional més 1.000 euros més a Balears, la qual cosa farà que la gent pugui viure millor".

Ampliació del parc de la Riera

El candidat a la batlia de Palma, Mateu Isern, ha anunciat que quan sigui batle impulsarà l'ampliació i conclusió del parc de la Riera amb la incorporació al projecte dels 90.000 m2 dels terrenys de Can Angelí, compresos entre la via de cintura, el polígon de Son Valentí i el tram final de General Riera. Aquests terrenys varen ser adquirits per Cort a la fi del mandat d'Isern, qui ha assenyalat que després de quatre anys "continuen exactament igual que llavors".

El candidat a la batlia de Palma del PP ha dit que l'aposta pel medi ambient "serà una de les meves prioritats quan sigui batle" perquè "qualsevol que aspiri a ser el batle té l'obligació de convertir Palma en una ciutat sostenible i verda millorant la qualitat de vida dels ciutadans i millorant la biodiversitat". Per a això, ha dit, "impulsarem tres pulmons verds dins la nostra ciutat: el bosc de Bellver, el turó de Ca Tàpera i el parc de la Riera".

Amb l'execució l'obra anunciada, "completarem una de les apostes clau per dotar el nucli urbà amb un gran espai de convivència i de salut, amb àmplies zones d'arbratge, de descans i de jocs, gimnasos a l'aire lliure i un gran circuit per córrer".

stats