Política 25/05/2018

El PP creu que Sánchez "debilita Espanya" amb la moció perquè dona ales als independentistes

Maillo acusa Sánchez de voler arribar al poder "de la mà dels que són un perill" per a l'Estat

Dani Sánchez Ugart
2 min
El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, després del comitè de direcció.

MadridEl PP ha reaccionat amb duresa a l'anunci del secretari general socialista de presentar una moció de censura contra Mariano Rajoy, i ha acusat Sánchez de "debilitar Espanya" donant ales als que "són un perill" per a l'Estat, en referència als independentistes. El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha afirmat que Sánchez "intenta assaltar el poder agafat de la mà dels que són un perill per a Espanya i volen trencar el nostre país que són els indepedentistes", que són als que "pretenem combatre".

Tota la "debilitat" d'un país, ha dit, dona avantatge als partits sobiranistes, i és per això "que sembla que no els interessi gaire Espanya i que hi hagi una estratègia premeditada i permanent de perjudicar-la". El número tres del PP ha considerat que la moció "no té causa ni justificació", i ha burxat en la corrupció del PSOE, sobre el cas dels ERO d'Andalusia.

"N'hi ha que continuen sense acceptar el resultat electoral, i convé que ho facin", ha afirmat Maillo, que ha considerat que la situació li recorda el 2016, quan Sánchez va intentar una alternativa de govern i el resultat va ser la repetició electoral amb un PP reforçat. "Hi ha hagut dues eleccions generals que han dit no a Pedro Sánchez; sotmetre aquest país a una segona moció de censura és una autèntica irresponsabilitat d'una persona que no es mereix arribar a cotes altes de poder", ha afegit el polític popular.

A més, ha fet servir la qüestió catalana per justificar la seva posició i ha considerat que "en la situació en què estem, amb un 155 en vigor, aquesta moció de censura debilita Espanya i dona avantatge als que no aposten pel nostre país i, per tant, a l'independentisme". "Pedro Sánchez, per sobreactuació permanent, perjudica Espanya i els espanyols i, alhora, beneficia l'independentisme", ha dit. Segons el número tres dels populars, Sánchez actua amb "sobreexitació" i li ha demanat que "es calmi" i que "es prengui alguna cosa".

"Amb quin Pedro Sánchez ens quedem?", s'ha preguntat Maillo, després que durant els últims mesos el líder socialista hagi mostrat sintonia amb Rajoy per combatre el Procés.

stats