Política 29/04/2020

El PP balear critica el pla de desescalada per impedir la recuperació del turisme

El president popular, Biel Company, critica que el Govern no s'avançàs a Madrid amb un pla per a les Illes

Ara Balears
1 min
El president del PP balear, Biel Company, arribant al Parlament

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha assegurat aquest dimarts que el pla de desescalada anunciat per Pedro Sánchez "tanca la porta a una possible reactivació del turisme" a les Illes. Segons Company, el programa de supressió de les restriccions de l'estat d'alarma és "un capítol més de la improvisació en la qual està instal·lat el govern espanyol des de l'inici de la crisi del coronavirus", sense tenir en compte "la realitat i les especificitats de les Balears".

A més, el president del PP ha censurat "el pla sense garanties, sense base científica, on no es concreten els nivells que han d'assolir les comunitats autònomes en cadascuna de les variables exigides per avançar de fase". Pel que fa a les Balears, Company ha lamentat que "és un pla que s'oblida de la connectivitat aèria i dels ports", motiu pel qual ajorna qualsevol obertura d'aquestes infraestructures "al mes de juliol com a prest", a més de tancar la porta a "una possible reactivació del turisme".

Company també ha criticat que "s'estableixin unes condicions d'obertura en el sector de l'hostaleria, la restauració o el comerç que farà inviable el manteniment" dels negocis. "Mentre que altres presidents autonòmics havien avançat en un pla en els seus territoris, contemplant les circumstàncies de cadascun d'ells, Armengol s'ha estimat més aquí anar a remolc i esperar el pla de Sánchez", ha afegit.

stats