Política 20/02/2020

El PP, sobre el coordinador de la comissió d'experts del Consell de Mallorca: "L'hem conegut pels mitjans"

El portaveu popular, Llorenç Galmés, critica que s'hagi triat un professional de fora de Mallorca per liderar l'anàlisi de l'escàndol de prostitució de menors tutelats per l'IMAS

Maria Llull
1 min
El portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés

PalmaEl portaveu del PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha assegurat aquest dijous que el seu partit s'ha assabentat per la premsa de la proposta del Consell Executiu de la institució insular perquè l'asturià Jorge Fernández del Valle sigui el coordinador de la comissió d'experts sobre l'escàndol de prostitució de menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). El consell rector de l'IMAS es reunirà el pròxim dilluns per determinar l'estructura de la comissió d'experts i determinar un calendari de reunions extraordinàries per tractar aquest cas.

"Crida l'atenció que Cladera ja hagi triat un nom, quan en la documentació del consell rector de l'IMAS no se n'indica cap", ha lamentat Galmés. "Els ciutadans l'han conegut abans que els mateixos partits pels mitjans de comunicació", ha afegit el portaveu popular, qui s'ha estimat més "no entrar a valorar el currículum" de Fernández del Valle. "Crida l'atenció que sigui de fora de Mallorca, perquè aquí hi ha experts molt ben qualificats i formats que ho farien molt bé".

Durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, Galmés també ha criticat que no és l'equip de govern del Consell, sinó "Andreu Alcover, el portaveu del PSIB", qui està demanant als partits que facin les seves propostes el pròxim dilluns amb missatges telefònics. "Hem rebut un WhatsApp d'ell dient que preparem propostes", ha dit Galmés. "Trob que hauria de ser el govern del Consell qui s'hauria de posar en contacte amb nosaltres", ha afegit. Fonts d'altres partits han confirmat a l'ARA Balears que també han rebut missatges telefònics del portaveu socialista sobre aquesta qüestió.

stats