Política 21/09/2018

El PP considera que el conseller Marc Pons ha de dimitir pel retard en les concessions d'autobusos

Marga Prohens presenta 48 propostes de resolució centrades en transport, educació, aigües i sanitat

Carles Tudurí
2 min
Marga Prohens, en una imatge d'arxiu.

PalmaEl Partit Popular ha presentat aquest divendres de la mà de la seva diputada Marga Prohens 48 propostes de resolució derivades del debat de política general i ha demanat la dimissió del conseller de Mobilitat, Marc Pons, pel retard en la concessió de les noves línies de transport interurbà.

La diputada ha destacat que el seu partit ja havia advertit en diverses ocasions que l'esmentada Conselleria no podria fer front al compromís de posar en marxa aquests nous serveis l'1 de gener de 2019, ja que el primer plec de licitació s'ha impugnat i s'ha hagut d'obrir un nou concurs.

"No entenc com el conseller Marc Pons pot sortir avui del consell de Govern sense dimitir", ha indicat Prohens, que qualifica de "gran fracàs" la gestió del conseller en matèria de mobilitat, ja que les noves línies es posaran en marxa com a prest la pròxima temporada alta.

La proposició del PP destaca "una manifesta manca de mesures d'aposta per al transport públic i ni tan sols haurà estat capaç de posar en marxa el nou mapa concessional previst per la Llei a l'1 de gener de 2019".

Educació i aigües

Entre les 48 propostes del PP, l'educació i les polítiques d'aigua han tingut un protagonisme important. Els populars han tornat a insistir en l'eliminació dels barracons escolars i en el compliment del pla d'infraestructures educatives. També han demanat l'increment de personal de suport i l'impuls "d'un veritable bilingüisme entre les nostres llengües cooficials als centres educatius", al mateix temps que s'hi potenciï l'ensenyament de l'anglès.

Prohens no ha volgut especificar quina seria la proposta concreta d'aquest model lingüístic ni entrar en comparacions amb el TIL establert pel Partit Popular de Bauzá, però ha indicat que no es pot deixar que cada centre "faci el que vulgui".

Segons la diputada del PP, amb l'actual model el que es propícia és que només les famílies amb més capacitat econòmica puguin triar un centre amb un bon model d'ensenyament de l'anglès.

Pel que fa a la gestió d'aigües, ha demanat una política eficaç de recuperació dels aqüífers i la construcció i ampliació de depuradores i emissaris. El PP vol que a aquest darrer concepte es destinin 30 milions d'euros anuals. De fet, ha demanat que tots els doblers recaptats per l'impost turístic, que volen reduir a la meitat, es destini al sanejament i la depuració d'aigües.

Així mateix, també han presentat propostes en matèria de sanitat, com la posada en marxa del servei d'al·lergologia, considerar el català un mèrit i no un requisit per al personal sanitari i impulsar la fidelització del personal de salut, entre d'altres.

D'altres propostes són d'àmbits molt diversos, com la que demana que es constati la no existència de "presos polítics" a Espanya o les que sol·liciten la retirada de projectes com la llei agrària o la intensificació de la lluita contra la venda ambulant il·legal.

stats