Política 14/10/2019

El PP considera que l'equip de govern del Consell de Menorca està "de vacances"

Lamenta la despesa econòmica en sous de responsables polítics i qüestiona les polítiques energètiques

Iván Martín
2 min
Coia Sugrañes ha criticat l'acció de govern del Consell de Menorca en els seus primers 100 dies de gestió.

MaóEl Partit Popular de Menorca ha acusat l’equip de govern del Consell de Menorca d’inacció en una compareixença efectuada aquest dilluns per la portaveu del grup popular, Coia Sugrañes. Els conservadors han fet balanç dels 100 primers dies i consideren que aquest període ha significat “unes vacances” per als governants del Consell. Per a Sugrañes, els primers mesos del tripartit format per Unides Podem, PSOE i MÉS per Menorca han estat marcats per “les discrepàncies internes, que retarden l’acció de govern i que transmeten poca confiança a la ciutadania sobre l’activitat política”.

Una de les mesures especialment criticades pel PP és l’augment de directors insulars. En aquest sentit, Coia Sugrañes recorda “l’increment de la despesa de sous polítics representarà una factura d’1,2 milions d’euros durant tota la legislatura”. Una despesa que, segons la presidenta dels populars menorquins, s’hauria de destinar a “projectes més necessaris, beques, subvencions, millora d’infraestructures i serveis, promoció exterior o connectivitat aèria”.

Sugrañes ha denunciat públicament qüestions d’interès general que continuen sense solució com l’aparcament de Favàritx, la resolució del contracte d’execució de les obres de la carretera general, en el tram Maó-Alaior, que està paralitzada des del passat mes de juny, així com el nou contracte de transport públic que s’ha hagut de prorrogar per no tirar endavant el corresponent concurs. Finalment, el PP ha criticat la política energètica de la institució: “Hem vist la seva inoperància i la nul·la pressió exercida per tal que el Govern balear i el govern espanyol s'asseguin a negociar i resolguin l’amenaça permanent d’una apagada elèctrica com la de l’any passat”.

stats