Política 08/02/2018

El PP condiciona l'aprovació del descompte del resident al suport del PSOE als pressupostos

Catalina Soler ha reiterat que el partit conservador està a favor d'aplicar el descompte, però que per fer-ho possible és necessari aprovar els comptes de l'Estat

Ara Balears
2 min
Catalina Soler, segona per l'esquerra, també és consellera del PP al Consell de Mallorca.

PalmaEl PP ha tornat a demanar aquest dijous al PSOE que doni suport a l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat de 2018 perquè els ciutadans de les Illes Balears gaudeixin del descompte del 75% en els vols de l'Arxipèlag amb la Península.

La senadora del PP Catalina Soler ha reiterat que el PP està a favor d'aquest descompte, per a això és necessari que el govern central tiri endavant els pressupostos d'enguany, que encara no estan aprovats perquè el PP no disposa de la majoria suficient de vots al Congrés.

"Demanar és gratuït; ser responsable i governar ja no ho és tant", ha dit Soler, que ha rectificat al PSOE en concretar que aquest augment del descompte del 50% al 75% suposa una despesa per a l'Estat el 2018 de 400 milions, i no de 250 milions, com mantenen els socialistes.

El grup del PP, majoritari al Senat, va rebutjar dimecres una moció dels socialistes en la qual s'instava el govern central a incrementar del 50% al 75% el descompte per a residents en els vols entre les Canàries, Ceuta, Melilla i les Balears i la resta de l'Estat.

Soler ha denunciat la "demagògia" de la iniciativa dels socialistes, a qui ha convidat a donar suport als pressupostos generals de 2018 si volen que s'apliqui aquest descompte.

Sobre aquest mateix assumpte, la portaveu adjunta de Podem al Parlament de les Illes, Laura Camargo, ha dit que Soler va fer "clarament el ridícul" en la seva intervenció en el Senat.

Camargo li ha aclarit que "les Illes Balears no són del PP, sinó de tots els que estimam aquesta terra".

Podem ha qualificat de "vergonyosa" l'actitud del PP sobre el descompte aeri i ha demanat als populars que "es comprometin" amb la ciutadania, una cosa que "no fan mai".

stats