Política 15/03/2019

El PP es compromet que les terrasses puguin ocupar mig metre més d'espai

Modificaran l'actual normativa municipal de Palma per tornar a reduir de 2,5 a 2 metres la distància lliure de pas als carrers amb negocis

Ara Balears
1 min
Santa Catalina serà la barriada amb més restaurants afectats per l’ordenança.

PalmaEl PP s'ha compromès, si governa, a modificar l'actual normativa municipal per tornar a reduir de 2,5 a 2 metres la distància lliure de pas als carrers amb terrasses de Palma. Segons la formació, actualment hi hauria 500 establiments afectats, perquè tenen menys espai o han hagut d'eliminar-les. El president del partit, Biel Company, el candidat al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i el candidat a l'Ajuntament palmesà, Mateu Isern, s'han reunit aquest divendres amb els representants del sector de la restauració per tractar temes com aquest, la venda ambulant il·legal i neteja urbanística.

En relació amb el 'top manta', els populars han assegurat que es tracta de "competència deslleial", i estarà entre els primers objectius de la formació. "Intensificarem la lluita contra la venda ambulant, cosa que no ha fet el Pacte d'esquerres", ha dit Company i ha afegit que "tots han de jugar amb les mateixes regles". Així i tot, cal tenir en compte que a l'actual Ordenança reguladora de l'ús cívic dels espais públics, la venda ambulant no està autoritzada, sigui del tipus que sigui. Per exemple, la venda de begudes alcohòliques a la via pública pot suposar una multa d'entre 750,01 i 1.500 euros.

Els candidats populars han traslladat als representants del sector la seva aposta per una Palma "més neta i segura". Per aconseguir-ho, "eliminarem el sistema de trastos d'Emaya i tornarem al sistema domiciliari mitjançant cita prèvia i la possibilitat de recollida de trastos al carrer sense límit de paquets mitjançant cita prèvia", ha assegurat Mateu Isern.

stats