Política 29/04/2020

El PP critica el rebuig a la comissió de reconstrucció i el PSIB demana propostes

La presidenta del Govern, Francina Armengol, compareixerà el 5 de maig davant del Parlament per a la reconstrucció econòmica i social

Ara Balears
2 min
La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha lamentat que la junta de portaveus parlamentaris hagi rebutjat aquest dimecres la seva proposta de crear una comissió parlamentària de reconstrucció de les Balears després de la pandèmia del coronavirus. D'altra banda, la portaveu del PSIB, Sílvia Cano, ha demanat propostes als partits polítics, segons ha informat l'agència Efe.

Segons Company, el rebuig a la comissió que ha proposat el PP deixa en evidència "la manca de transparència de la qual tant presumeix el Govern d'Armengol i els partits que li donen suport". "Mentre que Armengol demana consens i unitat d'acció, el PSIB i els seus socis comunistes i nacionalistes rebutgen que els acords i les mesures per avançar en la recuperació de les Balears siguin debatuts i aprovats en seu parlamentària, amb llum i taquígrafs, i amb la màxima participació dels partits polítics, institucions i agents socials i econòmics", ha criticat.

El líder popular ha acusat la presidenta del Govern d'haver convertit el Parlament "en una conselleria més" i de "reduir la comunicació amb l'oposició a reunions amb cada partit per separat", sense donar l'opció d'estar presents en les meses amb els agents polítics i socials. "Prefereix la propaganda, però el que necessitam ara és un Govern eficaç i humil per deixar-se ajudar", ha demanat Company, qui també ha qualificat d'"incongruent" que el PSOE voti a favor d'una comissió en el Congrés dels diputats i en contra a les Balears.

Per la seva part, la portaveu del PSIB, Sílvia Cano, ha justificat el rebuig a la comissió perquè "el Govern treballa des de fa setmanes en un pacte per a la reconstrucció econòmica i social de les Balears, en què també participen els agents econòmics i socials i la resta d'institucions".

Cano ha destacat que la presidenta compareixerà davant el Parlament el 5 de maig per explicar les mesures per a la reconstrucció econòmica i social que impulsa l'Executiu autonòmic, tal com ha aprovat la junta de portaveus. La diputada socialista ha assegurat que la compareixença "permetrà un debat en seu parlamentària sobre la resposta que desenvolupa Armengol per a treballadors, empreses, autònoms i col·lectius vulnerables, així com per reactivar l'economia".

La portaveu del PSIB ha defensat que "és el Govern qui ha de liderar aquest gran acord i la sortida de les conseqüències provocades pel covid-19, perquè és qui té les competències executives i qui legalment pot tancar acords socials". La socialista ha acusat el PP de mantenir "una motivació política obstruccionista". Cano ha demanat als partits que facin propostes en positiu al Govern per superar la crisi del coronavirus i "aconseguir entre tots aquest gran pacte de reconstrucció".

El ple del 5 de maig validarà previsiblement el decret llei de mesures urgents per pal·liar els efectes del covid-19 i fomentar la investigació sanitària.

stats