Política 29/12/2020

El PP exigeix que hi hagi una comissió per gestionar els fons europeus

Biel Company critica que els 300 milions del React-EU que rebran les Balears queden curts per compensar-ne l'enfonsament econòmic

Ara Balears
1 min
El president del PP balear, Biel Company

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha valorat aquest dimarts el repartiment anunciat per la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, dels primers 10.000 milions d'euros de fons europeus per compensar els efectes econòmics de la pandèmia, 300 dels quals seran per a les Balears. El dirigent popular ha demanat que la gestió d'aquests recursos "es faci amb la màxima transparència" i ha exigit a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que "accepti la creació d'una comissió de control" amb tots els partits amb representació parlamentària.

Sobre els 300 milions, Company ha assenyalat que "és veritat que la quantitat està per sobre de la mitjana si consideram el repartiment per habitant, com s'ha afanyat a vendre el Govern com si fos una gran fita, però també és veritat que a les Balears estam dues i tres vegades pitjor que altres comunitats, tant en caiguda del PIB com en augment de l'atur".

El president popular ha afirmat que, malgrat que es tracta d'una quantitat important, aquesta xifra "queda curta per compensar la situació d'enfonsament que vivim a les Illes i la incertesa a curt termini sobre una recuperació que passa per la reactivació de l'activitat turística".

Company ha demanat que els fons europeus es gestionin amb la màxima eficàcia i es destinin a inversions productives a curt termini i en els sectors amb més necessitat perquè siguin "una vertadera ajuda per reactivar l'economia de les nostres illes".

stats