Política 06/02/2018

El PP torna a dur l'adoctrinament a les aules al Parlament de les Illes Balears

Per al conseller d'Educació Martí March, el populars competeixen amb Ciutadans per fer bandera de l'adoctrinament

Jaume Ribas
1 min
La portaveu del Govern, Núria Riera / ARXIU

PalmaLa diputada del Partit Popular Núria Riera ha interpel·lat el conseller d'Educació, Martí March, sobre la “idoneïtat dels continguts” que es fan servir a les aules de Secundària. En concret, Riera s'ha referit a un comentari de text que varen fer uns alumnes de segon de Batxillerat de l'IES S'Arenal de Llucmajor per un comentari de text sobre la cançó 'Jo vull ser rei' del grup constantinenc Els Pets.

La diputada Riera ha dit que “ni tots els mestres adoctrinen, com deixen entreveure a Ciutadans, ni tots són inqüestionables, com diuen els nacionalistes de MÉS”. El PP ha insistit a diferenciar-se de les acusacions d'adoctrinament que ha fet Ciutadans i ha intentat exhibir un perfil més selectiu i moderat. A més, els conservadors han centrat la seva crítica en el conseller. “El problema sorgeix, senyor March, quan qui té la responsabilitat d'exigir el compliment de la normativa no ho fa”, ha dit Núria Riera.

March ha recordat que ”la Conselleria d'Educació no ha rebut cap queixa, cap denúncia” i ha demanat a Riera “què vol que faci, si no tinc cap denúncia?”. March ha tractat l'incident de “fet suposat” i ha retret al PP la competició amb Ciutadans per fer bandera d'aquest tema. Així mateix, March ha dit que “la Conselleria d'Educació no pot ser un Germà Gran”, i ha insistit: “Jo no puc saber què passa a cada aula”.

stats