PLE DE LA INSTITUCIÓ INSULAR DE MENORCA
Política 13/04/2018

El PP acusa el Consell de girar l’esquena al turisme

Els populars exposaran 127 punts per aprovar la gestió de l’equip de govern

Iván Martín
2 min
El PP presenta 127 propostes per debatre en el ple de dilluns.

MaóEl Partit Popular de Menorca ha presentat 127 propostes de resolució després del ple d’aquesta setmana de política general de la màxima institució insular. El grup popular considera que l’equip de govern del Consell es caracteritza per “prohibir i imposar sense diàleg, girar l’esquena al turisme i no ser reivindicatiu davant el Govern balear”. Aquestes 127 propostes es debatran en el ple previst per a dilluns.

El PP considera que els punts de discòrdia posen de manifest la “paràlisi” que viu la institució des de l’arribada del tripartit (PSOE, Podem i MÉS per Menorca).

Les polítiques turístiques tornen a ser un dels principals focus de crítica. El PP recorda que “el Consell només defensa un reducte de la societat que pot permetre’s el luxe de viure a esquenes del turisme”. D’altra banda, assenyalen que el govern que dirigeix Susanna Mora és “poc transparent, ineficaç i poc treballador”. El PP va més enllà i atribueix al Consell l’envelliment de la població, ja que “és producte de la regressió a la qual ens han conduït les polítiques del tripartit com a continuació de la paràlisi que suposà el PTI de l’any 2003”.

Defensa del català

El català també preocupa el PP, que acusa el Consell de ser reivindicatiu “només per aquesta qüestió i d’imposar la llengua catalana i desterrar l’anglès de la seva agenda política”.

D’entre les propostes que el PP posarà damunt la taula, cal destacar la d’instar l’equip de govern a prioritzar la finalització de les obres del tram entre Maó i Alaior de la carretera general. Al mateix temps, demanen que la institució tingui redactat el projecte del tram Maó-Alaior en un termini de quatre mesos.

A més, els conservadors insten l’equip de govern a posar en funcionament els molins del parc eòlic de Milà en quatre mesos i elaborar en mig any una agenda d’implantació d’energies netes. Entenen que el Consell ha incomplert l’impuls d’un nou model energètic i l’elaboració d’un pla director insular energètic.

Pla territorial

El PP titlla el PTI de regressiu i prohibicionista, i considera que no aborda solucions reals als problemes de Menorca. Per això, demana que desisteixin en l’intent d’aprovació inicial de l’avanç del nou document de regulació territorial. Els populars també exigeixen al Consell que iniciï les negociacions amb el Govern perquè aquesta administració ajudi a pagar la milionària indemnització.

Finalment, en turisme, l’oposició no oblida el projecte de zonificació del lloguer turístic i insta l’equip de govern a rectificar. A més, exigeix renegociar amb l’Executiu autonòmic la dotació econòmica de la competència de Promoció Turística i pretén que el ple condemni els actes de “turismofòbia” que han tingut lloc a les Balears.

stats