Política 09/09/2019

El PP acceptaria limitar els creuers si hi ha un consens amb els sectors econòmics

El president popular, Biel Company, ha criticat que el Govern informi a la Fira internacional d'Hamburg de la intenció de limitar l'arribada d'aquests vaixells

K. O.
1 min
Megacreuers, una nova passa cap a la massificació

PalmaEl president del Partit Popular a les Balears, Biel Company, ha criticat aquest dilluns que el Govern vulgui informar a la Fira internacional de creuers a Hamburg de la intenció de limitar l'arribada de creuers a Palma. Però estaria disposat a donar suports per restringir-los si s'obre un debat amb tots els sectors econòmics implicats.

Company ha assegurat que la limitació de creuers que proposen des de l'Executiu balear no està basada en cap estudi i ha considerat que en un moment en què el turisme "està baixant" no és una idea molt bona dir que no vinguin més vaixells. I ha insistit que cal negociar-ho abans amb el sector turístic i comercial. "Limitar per limitar, com fa el Govern de Francina Armengol, no ens agrada", ha dit, afegint que segons la patronal PIMEM "el 70% dels comerços de Palma depenen de l'arribada de creuers".

Així i tot, s'ha mostrat favorable que es pugui estudiar "com i de quina manera" es pot controlar la pressió de creuers al port, i ha tornat a proposar "un pacte sobre el model turístic".

D'altra banda, el líder popular ha tornat a criticar que Armengol vulgui "evitar" i "retardar" per donar explicacions sobre les "retallades progressistes" pel forat de 500 milions d'euros que té el Govern. "Ningú es creu que no s'hagin de fer retallades, però on les faran?", s'ha demanat Company. Des de Ciutadans, la diputada Patricia Guasp, ha explicat que també demanaran sobre el tema i que exigiran una auditoria econòmica "per saber on es destinen els doblers i evitar malbarataments".

stats