Política 10/05/2018

El PP de Sant Lluís no té els suports necessaris per tirar endavant la moció de censura

Proposta per les Illes i el PSOE comuniquen el seu refús a afavorir el canvi de color polític a l'Ajuntament, que continuarà governat en minoria per Volem Sant Lluís fins a les pròximes eleccions

Ara Balears
2 min
Cristòbal Coll haurà d'esperar per tornar a convertir-se en el batle de Sant Lluís després de la negativa del PI i PSOE.

Sant LluísL'agrupació del Partit Popular a Sant Lluís es resigna davant la impossibilitat de poder aconseguir la batlia de l'Ajuntament. Els grups polítics que configuren el consistori varen reunir-se ahir, i també ho faran la setmana vinent, amb l'objectiu de trobar una solució per a la governabilitat del municipi. En aquest sentit, les regidores del PSOE i el regidor d'El Pi varen traslladar al Partit Popular que no tindria el seu suport en l'hipotètic cas que decidís presentar una moció de censura contra l'equip que encapçala Montse Morlà, de Volem Sant Lluís.

El portaveu del Partit Popular a Sant Lluís, Cristóbal Coll, assegura que "El Pi no vol fer la passa i el PSOE està condicionat en clau insular i té la premissa de no facilitar cap govern a un equip del PP". En qualsevol cas, el regidor conservador és conscient que "hi ha temes damunt la taula que s'haurien de tirar endavant pel bé de tot el poble". Per aquest motiu, cada formació política es reunirà amb els seus components per presentar un llistat de propostes a valorar abans dels pròxims comicis electorals. Coll creu que l'objectiu pel Partit Popular ha de ser "presentar solucions i evitar que l'Ajuntament estigui paralitzat".

La situació a Sant Lluís no és fàcil i Cristóbal Coll detalla que el principal problema a resoldre és el "dels projectes d'obres que haurien d'estar executats abans de final d'any i són finançats pel romanent de tresoreria del Consell Insular de l'any 2016. Creim que alguns no podran dur-se a terme a causa de la lentitud burocràtica i per això ens han demanat una contraproposta". Els populars també enumeren altres qüestions que s'han de solucionar urgentment, com ara la modificació d'ordenances fiscals, les obres a les urbanitzacions en matèria d'infraestructures i l'elaboració d'un pla general d'ordenació urbana a llarg termini.

stats