El PP fa marxa enrere: Prohens serà la candidata al Congrés i Salom, al Senat

En un principi, Pablo Casado va decidir que l'exdelegada del govern espanyol a les Illes, Maria Salom, anàs com a cap de llista del partit a les Corts estatals

Marga Prohens serà finalment la candidata del Partit Popular balear al Congrés dels diputats, mentre que Maria Salom anirà al Senat, segons ha confirmat el PP. La notícia va en contra de la decisió anunciada en un principi pel president de la formació, Pablo Casado, qui va designar  l'exdelegada del govern espanyol a les Illes com a cap de llista del partit a les Corts estatals fa pocs dies. Segons ha explicat el líder regional, el relleu es deu a "una descoordinació entre la cúpula autonòmica i la nacional".

L'exdelegada del govern ha declarat que "sempre he estat a les ordres del PP". A més a més, ha explicat que ha parlat amb Company i Prohens i "hem pensat conjuntament què podem fer per sumar, guanyar i que Pablo Casado sigui el president del govern (espanyol) i Company el del Govern". Per la seva part, Prohens ha agraït a Company "aquesta gran oportunitat, el repte més gran de la meva vida política", segons ha dit.

L'anunci de la direcció, que afavoria Salom, es va produir sense comptar amb l'opinió de Biel Company, que havia pensat en Marga Duran. D avant d'aquella situació, la capacitat de lideratge del president del PP balear quedava en dubte, tot i que aquest nou canvi de llistes li dona un marge a Company davant els partits del Pacte, que durant la sessió plenària d'aquest dimarts li han recordat en diverses ocasions la "imposició" que Casado va dur a terme elegint Salom com a cap de llista.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF