Política 12/04/2018

El PP abandona el ple del Consell de Mallorca i no aconsegueix la reprovació de Puigserver

Tots els membres de l'oposició han denunciat que no han pogut veure els informes d'un despatx extraordinari de l'equip de govern per concedir un crèdit a l'IMAS

Jaume Ribas
1 min
El ple insular s'ha reunit aquest dijous dematí.

PalmaEls deu consellers del grup del Partit Popular que eren al ple del Consell de Mallorca han abandonat la sessió mentre es discutia l'últim punt de l'ordre del dia, que finalment s'ha aprovat amb els vots del tripartit d'esquerres. L'equip de govern va incloure, un dia abans del ple, un despatx extraordinari per aprovar un crèdit per a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), que bàsicament servirà per pagar les entitats i cobrir despeses corrents.

Tota l'oposició ha retret a l'equip de govern que ha introduït aquest punt a correcuita i no li ha permès l'accés als papers que justifiquen la concessió d'aquest crèdit. El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha insistit que els papers estaven disponibles a secretaria, però la crítica del portaveu d'El Pi, Antoni Pastor, se centrava en la "manca de temps" per revisar-los. Finalment, el PP ha protagonitzat el moment de màxima tensió, ja que tots els seus membres han abandonat el ple i la consellera socialista, Mercedes Garrido, i la conservadora, Catalina Cirer, s'han fet retrets mútuament. "Tu tot ho fas bé, Mercedes", ha ironitzat Cirer. La concessió del crèdit ha estat aprovada amb els vots a favor del PSIB, MÉS i Podem, l'absència del PP i l'abstenció d'El Pi i Ciutadans.

Puigserver se salva

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, Margalida Puigserver (MÉS), s'ha salvat de la reprovació que demanava el PP per a la seva gestió al capdavant de l'IMAS. El pacte ha tancat files amb la consellera ecosobiranista i ha votat en contra de la iniciativa del Partit Popular.

stats