Política 15/06/2020

Ciutadans, El Pi i el PP defensen que l'obertura de fronteres ha "dinamitat" el pla pilot

La portaveu parlamentària del PSOE-PSIB, Sílvia Cano, l'ha defensat "com una manera de demostrar que som un territori segur per al turisme"

E. Navarro
2 min
Imatge del ple del Parlament, dimarts passat.

PalmaEls grups parlamentaris del Partit Popular, Ciutadans i El Pi han defensat aquest dilluns en roda de premsa que l'obertura de fronteres d'Espanya a l'espai Schengen ha dinamitat el pla pilot de turisme del Govern balear. Així s'ha expressat la diputada d'El Pi Catalina Pons, qui ha assegurat que "estam a favor del pla pilot, però creim que l'executiu estatal ha tardat massa a aprovar-lo i l'està dinamitant obrint gairebé paral·lelament fronteres de tot l'espai Schengen". Pons demanarà demà a la presidenta Francina Armengol sobre alguns requisits sanitaris que s'han eliminat, com ara les proves PCR al país d'origen i les sis hores d'aïllament.

Patrícia Guasp, diputada de Ciutadans al Parlament, ha celebrat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi avançat l'obertura de fronteres, però ha matisat que "arriba completament tard". "També veim negatiu que hagi dinamitat i tallat el pla pilot de les Illes Balears per testar si els protocols poden funcionar, i ens preguntam si en una setmana ho podem fer", ha defensat, tot denunciant que no s'han tingut en compte les illes d'Eivissa i Menorca.

Per la seva banda, el president del Partit Popular balear, Biel Company, ha defensat que el pla pilot per al turisme del Govern "ha quedat totalment desvirtuat per l'obertura d'Espanya a Europa" i que és més aviat una cosa "simbòlica". Així ho ha afirmat el líder popular en la roda de premsa, on ha criticat també el pla perquè, segons ell, "s'ha fet poca feina perquè fos un pla pilot solvent i contundent".

D'altra banda, la portaveu parlamentària del PSOE-PSIB, Sílvia Cano, ha defensat el pla argumentant que és una manera de demostrar que som un territori segur per al turisme", i també "d'obrir corredors segurs per començar a recuperar l'economia sense perdre de vista la imprescindible seguretat sanitària". Per últim, la diputada al parlament d'Unides Podem, Esperança Sanç, ha explicat que el seu grup espera "que es faci amb seguretat i molt de seny, i que es garanteixin els drets laborals i sanitaris dels treballadors i treballadores".

stats