Política 10/01/2019

El PP de Palma assegura que Cort no rendibilitza els diners del Bo Escolar

La regidora d'Educació i Esports, Susana Moll, ha dit que el romanent de 2018 ja estava previst i que es destinarà a alumnes de 0-3 anys amb necessitats especials

Aina Riera Serra
2 min
El PP de Palma assegura que Cort no rendibilitza els diners del bo escolar

PalmaEls populars han presentat avui dues propostes que traslladaran al proper ple de l'Ajuntament de Palma, que se celebrarà a final de gener. Una d'elles ha estat relativa al Bo Escolar. El PP de Palma considera necessari modificar les bases d'aquestes ajudes per a les famílies que tenen infants de 0-3 anys perquè diuen que no s'ajusten a la seva realitat econòmica.

"L'ajuda mínima d'aquest Bo Escolar és de 30 euros, una partida ridícula per fer front a un centre d'educació infantil", ha assegurat la regidora popular, Antònia Roca. Segons Roca, les bases actuals del Bo Escolar estableixen ajudes mínimes de 30 euros, màximes de 120 euros i intermèdies d'entre 60 i 90 euros. La regidora considera que s'haurien de revisar i augmentar a 80-90 euros la partida mínima perquè pugui ser una ajuda factible i real per a aquestes famílies.

En aquest sentit, els populars asseguren que l'Ajuntament de Palma no rendibilitza aquestes ajudes, ja que dels 270 mil euros que tenien de pressupost durant el 2018 per al Bo Escolar no se'n varen adjudicar 40 mil. El PP de Palma és partidari també d'augmentar aquesta partida total perquè considera que és insuficient.

Susana Moll, regidora d'Educació i Esports, ha informat que el romanent de 40 mil euros de 2018 ja estava previst i que es destinarà a alumnes de 0-3 anys amb necessitats especials. Tot i això ha reconegut que les bases per accedir al bo escolar s'han de revisar i que des de la seva regidoria ho estan estudiant.

D'altra banda, Moll també ha volgut recordar els esforços que s'estan fent des de la seva àrea per augmentar les places de 0-3 anys. Entre ells, la imminent licitació de les obres de l'Escoleta de Son Gibert que suposarà un augment de cent places a les 1.044 ja existents.

stats